İEÜ Medical Point Hastanesi uzaktan sağlık hizmetiyle de şifa dağıtacak
SAĞLIKİzmir Ekonomi Üniversitesi Medical Point Hastanesi, ‘Uzaktan Sağlık Hizmet Faaliyet İzin Belgesi’ almaya hak kazandı. Sağlık Bakanlığınca verilen belgeyle birlikte İEÜ Medical Point Hastanesi, uzaktan sağlık hizmetiyle dünyanın her noktasındaki hastalara sağlık hizmeti ulaştırabilecek.
1996 yılından bu yana özel sağlık hizmetleri alanında faaliyet yürüten ve bu süreçte birçok yeniliğe imza atan İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Medical Point Hastanesi, ‘Uzaktan Sağlık Hizmet Faaliyet İzin Belgesi’ almaya kazandı. Sağlık Bakanlığınca verilen belge ve hayata geçirilecek olan uygulamayla birlikte hastalar ile doktorlar, görüntülü görüşme sağlayabilecek. Böylelikle İEÜ Medical Point Hastanesi, yurt içinin yanı sıra yurt dışında daha fazla hastaya ulaşıp şifa dağıtmaya devam edecek. Hastalar, uygulama üzerinden İEÜ Medical Point Hastanesini seçip, randevusunu oluşturduktan sonra görüntülü bir şekilde olarak doktorlarıyla görüşebilecek.
İEÜ Medical Point Hastanesi olarak, teknolojiyi yakından takip etmeyi sürdüreceklerini belirten Medical Point Hastaneler Grubu CEO’su Veysi Kubba, “Modern altyapımız, deneyimli çalışanlarımız, kalitesi tescillenen uluslararası sağlık hizmetimizle dünyanın dört bir yanından hastalara şifa dağıtıyoruz. Bunu yaparken de yenilikleri her zaman takip ediyoruz. Daha iyiye ulaşmak için var gücümüzle çalışıyoruz ve çalışmaya da devam edeceğiz. Uzaktan Sağlık Hizmet Faaliyet izin belgesiyle birlikte dünyanın her noktasında daha fazla hastaya ulaşabileceğiz. İEÜ Medical Point Hastanesi olarak, sağlık hizmetlerinde devrim oluşturan 5.0 hastane mottosuyla hastalarımıza daha akıllı, daha hızlı ve daha etkili sağlık çözümleri sunuyoruz. Teknolojik gelişmeleri yakından takip etmeyi sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.
İEÜ Medical Point Hastanesi Tıbbi Direktörü Prof. Dr. Şükrü Emre ise “Uzaktan Sağlık Hizmet Faaliyet İzin Belgesiyle birlikte daha fazla hastaya ulaşıp daha fazla hastaya şifa dağıtacak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bunun yanı sıra özellikle hareket kabiliyetleri kısıtlı ve yaşlı hastalarımız artık fiziksel olarak gelmek durumunda kalmayacaklar. İEÜ Medical Point Hastanesi olarak, gelişen teknolojileri yakından takip ediyoruz; çünkü sağlık ve teknoloji ayrı ayrı düşünülemez. Hastalarımızın ile yakınlarının mutlulukları ve konforları için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.
İlginizi Çekebilir
Termeye yeni endoskopi ünitesi: Hastalar ilçe dışına gitmek zorunda kalmayacak
Samsun Terme Devlet Hastanesi’nde endoskopi ünitesi hizmete girdi. Yeni açılan ünite ile hastalar ilçe dışına gitmek zorunda kalmayacak.
Uzmanından diş gıcırdatma ve çene sıkma uyarısı
DÜZCE(İHA) – Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Diş Hekimi Jale Demir, Ağız Diş Sağlığı Haftası ve 22 Kasım Dünya Diş Hekimliği Günü dolayısıyla diş gıcırdatma ve çene sıkma olarak bilinen bruksizm tedavisi hakkında yapılması gerekenleri anlattı.
Fethiyedeki hastanede 7 ayda bin hastaya anjiyo yapıldı
Fethiye Devlet Hastanesi Koroner Anjiyografi Ünitesi’nde 7 aylık süreçte hizmet verilen vaka sayısının bine ulaşması pasta keserek kutlandı.
Dünya Diyabet Gününde şeker ölçümü yaptılar
Samsun’da, ’Dünya Diyabet Günü’ dolayısıyla kurulan stantta vatandaşlara ücretsiz şeker ölçümü yapıldı.
Diyabet yaşam kalitesini önemli ölçüde etkileyebiliyor
DENİZLİ (İHA) – Denizli Özel Egekent Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Ahmet Bilge, diyabetin dünya genelinde yaygın bir sağlık sorunu haline gelen ve yaşam kalitesini önemli ölçüde etkileyen hastalık olduğunu belirtti.
MEAHta Organ ve Doku Bağışı Haftası farkındalık etkinliği düzenlendi
Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 3-9 Kasım Organ ve Doku Bağışı Haftası kapsamında organ bağışı konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla bilgilendirme standı açıldı. Organ ve Doku Nakil Koordinatörlüğü ekibi tarafından kurulan stant, Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü öğrencilerinin desteğiyle hizmet verirken, hastane yönetimi ve sağlık personeli de etkinliğe katılım gösterdi.