© Haber Acıpayam 2022

DTO Başkanı Erdoğan; “Ahilik, bizi biz yapan değerlerin vücut bulmuş halidir”

Denizli Ticaret Odası (DTO ) Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, “816 yıllık köklü bir geçmişi olan ahilik, bizi biz yapan değerlerin vücut bulmuş halidir” dedi.

Denizli iş dünyasının Ahilik Haftasını kutlaya DTO Başkanı Erdoğan, “816 yıllık köklü bir geçmişi olan ahilik, bizi biz yapan değerlerin vücut bulmuş halidir. Cimriliği yasaklayıp eli açıklığı öğütleyen, aç gözlülüğü değil kanaat etmeyi, hile ve yalanı değil doğruyu ve doğru olmayı öğreten, örnek bir yaşam tarzıdır. Ustasından aldığı öğretiyi hem hayatına hem de işine yansıtabilen, onun çizdiği yoldan hiçbir yere sapmadan dosdoğru gidebilen kuşaklar yetiştirebilmemiz, ülkemizin yarınlarına yapılabilecek en önemli yatırımlardan biridir. Bu sayede, yarınlarımız olan gençlerimiz bizi biz yapan değerlerden kopmayacaklar. Milletçe aslımızı kaybetmeyecek, kim olduğumuzu ve niçin var olduğumuzu unutmayacağız. Burada en büyük sorumluluk ahilik geleneğinin devamı niteliğinde olan biz oda ve birliklere, sivil toplum kuruluşlarına düşüyor. Bizler, bu hassasiyetle, üyelerimizin her zaman her koşulda yanındayız. Genç girişimcilerimizi de aynı iş ahlakı ve inançla; ülkesine, devletine, milletine ve al bayrağına bağlı iş insanları olarak yetişmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Eğitimden iş kurmaya kadar her türlü desteği veriyoruz. Biliyoruz ki; onlara yapılan yatırım, en kıymetli ve en doğru yatırım. Çünkü, yarınlar onların. Onları iyi yetiştirmekle, geleceğimizi emin ellere emanet ediyoruz” diye konuştu.

2021 yılının “Yunus Emre, Hacı Bektaş Veli ve Ahi Evran” yılı olarak ilan edildiğini anımsatan Erdoğan, “2021 yılı; Yunus Emre, Hacı Bektaş Veli ve Ahi Evran yılı olarak, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde kutlanıyor. Bu vesileyle, Cumhurbaşkanımızın büyük emeği bulunan, yoğun mesai harcadığı, ülkemizin teklifi; Azerbaycan, İran İslam Cumhuriyeti, Kuzey Makedonya ve Romanya’nın desteğiyle Unesco’nun anma ve kutlama yıl dönümleri programına alınan Ahi Evran’ın doğumunun 850’nci yıl dönümünü de kutluyorum” ifadelerini kullandı.

İlginizi Çekebilir

Denizli’de bu gece zirai don bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Denizli için bu gece ve Perşembe sabah saatlerinde zirai don beklendiğini ifade ederek, zirai don tehlikesine karşı tedbirli olunması gerektiği uyarısında bulundu.

Yemek yiyemeyen kadın midesi yukarı çekilerek sağlığına kavuştu

Aydın’da yaşayan ve yemek yiyememe şikayetleri baş gösteren 51 yaşındaki kadının, yemek borusu kanserine yakalandığı tespit edildi. Kanserli 30 santimetre yemek borusu başarılı bir ameliyatla alınan kadın, midesi yukarıya çekilerek sağlığına kavuştu.

Denizli için zirai don uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Balkanlar üzerinden gelmesi beklenen soğuk havayla birlikte tarımsal faaliyetlerin devam ettiği yerlerde zirai don riski konusunda uyarılarda bulundu. Aynı zamanda yapılan değerlendirmelere göre, Denizli’de yer yer kar yağışlarının görüleceği belirtildi.

Denizli'de Ramazan Bayramı öncesi sıkı denetim

Denizli Tarım ve Orman Bakanlığı, Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğünce yürütülmekte olan gıda denetimleri, Ramazan Bayramı öncesinde de yoğun olarak devam ediyor. Bayram öncesi ve bayram sürecinde de denetimlerin süreceğini belirten Denizli İl Tarım ve Orman Müdürü Şakir Çınar, "Aralıksız sürdürülen gıda denetimlerinin, Bayram öncesi ve bayram süresince de artarak devam edecektir. En büyük gıda denetçileri halkın kendisidir" dedi.

Denizli'de bayramda ekmek çıkmayacak

Denizli Fırıncılar Odası, Ramazan Bayramı süresince fırınlardan ekmek çıkarılmayacağı belirterek, arife günü ihtiyaç olan ekmek miktarının üretileceğini duyurdu.

Denizli’de bahar ve kış aynı günde yaşandı

Denizli’de Mart ayında son 68 yılın sıcaklık rekorun kırılmasının ardından, 15 derece birden soğuyan havayla birlikte kent güne kar yağışıyla uyandı. Aşırı sıcaklar nedeniyle erken çiçek açan meyve ağaçlarının üzerine düşen kar, renkli görüntüler oluşturdu.

TÜM HABERLER