DSÖ: Avrupa’da aşılama kabul edilemez şekilde yavaş
SAĞLIKDünya Sağlık Örgütü Avrupa Bölge Direktörü Hans Kluge, Avrupa’da Covid-19’a karşı aşılamanın "kabul edilemez şekilde yavaş" olduğunu ifade ederek Avrupa’nın dünyada salgından en çok etkilenen ikinci bölge olmaya devam ettiğini vurguladı.
Avrupa’da yavaş seyreden aşılama uygulamasına Dünya Sağlık Örgütünden tepki geldi. DSÖ Avrupa Direktörü Hans Kluge yaptığı yazılı açıklamada, Avrupa’daki aşılamanın "kabul edilemez şekilde yavaş" olduğunu vurgulayarak salgının seyrini "endişe verici" şeklinde nitelendirdi. Aşıların Covid-19 salgınından kurtulmanın en iyi yolu olduğunu kaydeden Kluge, "Aşıların piyasa sürülmesi kabul edilemez derecede yavaştır. Açık konuşayım, üretimi hızlandırarak, aşıların uygulanmasının önündeki engelleri azaltarak ve şu anda stoklarımızda bulunan her bir aşı şişesini kullanarak süreci hızlandırmalıyız" dedi.
Kluge, Avrupa’da şu ana kadar toplam nüfusun yüzde 10’una aşının tez dozunun uygulandığını, yüzde 4’üne ise ikinci dozun yapıldığını belirterek bölgenin İngiltere ve ABD’den çok daha yavaş olduğunu ifade etti. Avrupa’da 80 yaşın üzerinde olanlar dışında her yaş grubunda yeni vaka sayısının arttığına dikkat çeken Kluge, "Bu, yaşlılara yapılan aşıların işe yaradığını gösterirken, gençlerin savunmasız bırakıldığının bir işareti" ifadelerini kullandı.
Kluge, 5 hafta önce haftalık yeni vaka sayısının 1 milyonun altına düştüğünü hatırlatarak, "Ancak şimdi bölgenin durumu birkaç aydır gördüğümüzden daha endişe verici" dedı. Geçtiğimiz hafta, Avrupa’daki ülkelerde 1.6 milyon yeni vaka ve 24 bine yakın ölümle Covid-19’un yayılmasının arttığını bildiren Kluge "Bölge, hızla 1 milyona yaklaşan toplam ölüm sayısı ve 45 milyonu aşmak üzere olan toplam vaka sayısı ile dünyadaki bölgeleri arasında Covid-19’dan en çok etkilenen ikinci bölge olmaya devam etmektedir" dedi.
İlginizi Çekebilir
Termeye yeni endoskopi ünitesi: Hastalar ilçe dışına gitmek zorunda kalmayacak
Samsun Terme Devlet Hastanesi’nde endoskopi ünitesi hizmete girdi. Yeni açılan ünite ile hastalar ilçe dışına gitmek zorunda kalmayacak.
Uzmanından diş gıcırdatma ve çene sıkma uyarısı
DÜZCE(İHA) – Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Diş Hekimi Jale Demir, Ağız Diş Sağlığı Haftası ve 22 Kasım Dünya Diş Hekimliği Günü dolayısıyla diş gıcırdatma ve çene sıkma olarak bilinen bruksizm tedavisi hakkında yapılması gerekenleri anlattı.
Fethiyedeki hastanede 7 ayda bin hastaya anjiyo yapıldı
Fethiye Devlet Hastanesi Koroner Anjiyografi Ünitesi’nde 7 aylık süreçte hizmet verilen vaka sayısının bine ulaşması pasta keserek kutlandı.
Dünya Diyabet Gününde şeker ölçümü yaptılar
Samsun’da, ’Dünya Diyabet Günü’ dolayısıyla kurulan stantta vatandaşlara ücretsiz şeker ölçümü yapıldı.
Diyabet yaşam kalitesini önemli ölçüde etkileyebiliyor
DENİZLİ (İHA) – Denizli Özel Egekent Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Ahmet Bilge, diyabetin dünya genelinde yaygın bir sağlık sorunu haline gelen ve yaşam kalitesini önemli ölçüde etkileyen hastalık olduğunu belirtti.
MEAHta Organ ve Doku Bağışı Haftası farkındalık etkinliği düzenlendi
Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 3-9 Kasım Organ ve Doku Bağışı Haftası kapsamında organ bağışı konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla bilgilendirme standı açıldı. Organ ve Doku Nakil Koordinatörlüğü ekibi tarafından kurulan stant, Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü öğrencilerinin desteğiyle hizmet verirken, hastane yönetimi ve sağlık personeli de etkinliğe katılım gösterdi.