
Domuz gribi ile soğuk algınlığını ayırt etmek tedaviyi hızlandırıyor
ACIPAYAMDenizli Özel Egekent Hastanesi Dahiliye Uzmanı Dr. Ahmet Bilge, domuz gribi ile soğuk algınlığını ayıt etmenin tedaviyi hızlandıracağına işaret ederek; "Domuz gribi şüphesi olan kişilerin mutlaka bir sağlık kuruluşuna başvurması gerekir" dedi.
Özel Egekent Hastanesi Dahiliye Uzmanı Dr. Ahmet Bilge, domuz gribi ile soğuk algınlığının belirtileri arasındaki farklara dikkat çekti. Uzm. Dr. Ahmet Bilge, "Domuz gribi genellikle ani başlangıçlı yüksek ateş, baş ağrısı, kas ve eklem ağrıları gibi daha şiddetli semptomlarla seyreder. Soğuk algınlığında ise genellikle burun tıkanıklığı, hafif öksürük ve boğaz ağrısı gibi daha hafif belirtiler ön planda olduğu için hastalar genellikle daha az rahatsızlık hisseder" diye konuştu.
"Domuz gribi ciddi sonuçlar doğurabilir"
Domuz gribinin solunum yolu enfeksiyonu olarak daha ciddi sonuçlar doğurabileceğini vurgulayan Uzm. Dr. Ahmet Bilge, "Özellikle bağışıklık sistemi zayıf olan bireylerde, yaşlılarda ve kronik hastalığı bulunanlarda komplikasyon riski daha yüksek olabiliyor. Soğuk algınlığı ise genellikle kendiliğinden geçiyor. Bununla birlikte, domuz gribi şüphesi olan kişilerin mutlaka bir sağlık kuruluşuna başvurması gerekiyor" ifadelerini kullandı.
"Aşılanma yayılmayı önlüyor"
Aşılamanın önemine de değinen Uzm. Dr. Ahmet Bilge, şu uyarılarda bulundu:
"Domuz gribine karşı aşı olmak, hastalığın yayılmasını önlemede etkili bir yoldur. Ayrıca, hijyen kurallarına uyulması ve kalabalık ortamlardan kaçınılması da enfeksiyon riskini azaltmada önem taşıyor. Bu nedenle, bireylerin sağlıklarını korumak için dikkatli olmaları gerekiyor"
İlginizi Çekebilir
Otomobilin traktöre çarptığı kazada ağır yaralanan kadın kurtarılmadı
Denizli’nin Serinhisar ilçesinde seyir halindeki otomobilin, pulluk bağlı traktöre arkadan çarpması sonucu meydana gelen trafik kazasında ağır yaralanan kadın kurtarılmadı.
Kendisini silahla vuran şüpheliyi kovalayıp yere yıktı
Denizli'de bir araç kiralama firmasında alacak verecek meselesi yüzünden çıkan tartışma sonucu emekli polis, iş yeri sahibini silahla ateş ederek 2 yerinden yaraladı. Peş peşe tetiğe basan emekli polis olay yerinden kaçmaya çalışırken, yaralı iş yeri sahibi peşinden koşarak eline aldığı döner bıçağının sapını sırtına vurup yere düşürdüğü ve saldırganın yerde yatan yaralıya tekme attığı anlar saniye saniye görüntülere yansıdı.
Kayıp helikopter pilotu başına poşet geçirilmiş halde ölü bulundu
Denizli'de kötü koku ihbarı yapılan araçta, günlerdir kendisinden haber alınamayan kayıp helikopter pilotunun cansız bedeni bulundu. Eski eşine, yangın sezonunda görev yapacağı Denizli'den eşyaları almak için Isparta'ya döneceğini söyleyen pilot, başına poşet geçirilmiş halde ölü bulundu.
Denizli-Aydın Otoyolunda alev alan otomobil metal yığınına döndü
Denizli-Aydın Otoyolunda seyir halinde olan otomobil, bir anda alev topuna döndü. Patlamaların yaşandığı ve sızan yakıt nedeniyle çevreye yayılan yangında, araç metal yığınına döndü.
Motosikletten düşen şahıs hayatını kaybetti
Denizli’de motosiklet ile seyir halindeyken direksiyon hakimiyetini kaybeden şahıs kaza yaptı. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan 2 çocuk babası, tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.
Denizli'de esnaf ile zabıta arasında kaldırım işgali gerilimi
Denizli'de kaldırım işgallerinin önlenmesine yönelik yapılan denetimlerde, zabıta ekipleriyle esnaf arasında gerilim yaşandı. Bir mağazanın önündeki ürünler, zabıta ekipleri tarafından toplanarak götürüldü.