© Haber Acıpayam 2022

Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesinden kanserde öncü operasyon

Sağlıkta öncü uygulamalar ortaya koymaya devam eden Dokuz Eylül Üniversitesi Araştırma Uygulama Hastanesi, Ege Bölgesinde bir ilke daha adını yazdırdı. Solunum sorunları yaşayan akciğer kanseri hastasını genel anestezi vermeden ameliyat eden Göğüs Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Karaçam ve ekibi, sedasyon yoluyla kitleyi çıkarmayı başardı.


Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Araştırma Uygulama Hastanesi, sağlıkta öncü uygulamalar ortaya koymaya devam ediyor. DEÜ Araştırma Uygulama Hastanesi, son olarak Ege Bölgesinde bir ilke daha adını yazdırdı. İzmir’de yaşayan Eftal Özcanlar’a (67), inatçı ishal şikayetiyle başvurduğu DEÜ Araştırma Uygulama Hastanesinde, akciğer kanseri teşhisi konuldu. Hastanede tedavi altına alınan hastanın, yapılan detaylı tetkiklerin ardından sol akciğerinin alt lobunda kanserli kitle tespit edildi. Vakit kaybetmeden cerrahi tedavi hazırlıklarına başlayan Göğüs Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Volkan Karaçam ve 9 kişilik ekibi, solunum sorunları yaşayan hastaya genel anestezi vermeden müdahale etti. Torakal blokaj ve sedasyon altında göğüs bölgesinden üç santimetrelik tek kesi (uniportal) ile hastanın akciğerindeki kitle, kapalı yöntem (vats) ile lobektomi ameliyatı uygulanarak alındı. Yaklaşık 2 saat süren başarılı operasyon, Ege Bölgesinde bir ilk olma özelliğini taşırken; ülkemizde de bu alanda yapılmış başarılı operasyonlar arasına adını yazdırdı.


DEÜ Araştırma Uygulama Hastanesi’nin alanında uzman doktorlar ve sağlık ekibi eşliğinde ameliyatı gerçekleştirilen Özcanlar, üç gün tedbir amaçlı gözetim altında tutulduktan sonra taburcu edildi. Başarılı cerrahi müdahalenin Türkiye’de benzer operasyonlara öncülük edeceğini vurgulayan Doç. Dr. Volkan Karaçam, “Sağlıkta ilkleri gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Ekibimizle oldukça başarılı geçen, öncü sayılabilecek bir ameliyat gerçekleştirdik. Daha önce genel anestezi yapmadan çok ameliyat yaptık; ancak kanser cerrahisi oldukça zorlu bir alandı. Bu anlamda, benzer operasyonların da ülkemizde yapılabilmesinin önünü açmış olduk. Hastamızın solunum ile ilgili bazı sorunları olduğundan, kendisini genel anesteziye sokmadan, sedasyon ile kanser cerrahisi yaptık. Hastamız şu an gayet iyi durumda. Ege Bölgesinde bir ilk; ülkemiz için ise öncü sayılabilecek bu başarılı operasyonun gururunu yaşıyoruz” diye konuştu.



“Ekibe minnettarım”


İnatçı ishale bağlı olarak bağırsak ağrısı şikayeti ile başvurduğu DEÜ Araştırma Uygulama Hastanesinde akciğer kanseri olduğunu öğrenen Özcanlar ise başarılı bir ameliyata imza atan Doç. Dr. Volkan Karaçam ve ekibine teşekkür etti. Kendisini çok iyi hissettiğini söyleyen Özcanlar, “Rahatsızlığımı derinlemesine araştırıp başarılı tetkiklerle fark eden ve ameliyatımı sorunsuz bir şekilde gerçekleştiren değerli doktorum ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Solunum ile ilgili sorunlarım dolayısıyla entübe edilmeden cerrahi operasyonum tamamlandı. Dokuz Eylül Üniversitesi Araştırma Uygulama Hastanesine ve tüm mensuplarına, en başından beri ilgi alakaları için minnettarım” ifadelerini kullandı.

İlginizi Çekebilir

Göğüs ağrısı çeken hasta, ambulans helikopter ile Vana getirildi

Van’ın Bahçesaray ilçesinde göğüs ağrısı çeken hasta, ambulans helikopter ile Van’a getirildi.

Yarıyıl tatili, çocukların göz sağlığı için fırsat

Çocukların göz muayenelerinin yaptırılması için sömestr dönemi ise en ideal zamanlardan biri olabileceğini belirten Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Adnan İpçioğlu, çocuklardaki görme sorunlarının okul başarısını olumsuz etkilediğini ve ileride akademik, sosyal ve günlük yaşamda pek çok problemle karşılaşılmasına sebep olabileceğini söyledi.

Halsizim diye gitti hastanede 12 santimetrelik dev kitleyle karşılaştı

Bursa’da yaşayan Birol Kumoğlu, halsizlik sebebiyle tahlil yaptırmaya gittiğinde böbrek değerlerinin kötü olduğunu sağ böbreğinin küçük olduğunu, sol böbreğinde ise 12 santimetrelik bir kitle olduğunu öğrendi. Böbreğini kaybetme riskiyle karşı karşıya kalan Kumoğlu, Medicana Bursa Hastanesi Üroloji Bölümü’nden Doç. Dr. Ahmet Şahan’ın yaptığı 2.5 saatlik operasyon sonucunda kitleden kurtularak sağlığına kavuştu.

Siirtte 2024 yılında 1 milyon 245 bin 327 kişi tedavi gördü

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, 2024 yılına ait sağlık hizmetleri istatistikleri belli oldu. Buna göre 1 milyon 245 bin 327 kişi hastanelerde tedavi gördü.

Kastamonuda yüzlerce öğrenciye omurga eğriliği ve fiziksel gelişim taraması yapıldı

Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü tarafından bin 43 öğrenciye omurga eğriliği ve fiziksel gelişim taraması gerçekleştirildi.

Sağlıklı bir yılbaşı sofrası için 8 öneri

Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Selva Oturakçıibogil, yılbaşı gecesi büyük tabaklardan kaçınmak ve küçük porsiyonlarla servis yapmanın aşırı yemeyi önlediğini söyledi.

TÜM HABERLER