© Haber Acıpayam 2022

Denizli’de binlerce kaçak sigara ele geçirildi

 Denizli’de yasadışı imalathanelerde uygun olmayan koşullarda sigara sarma aletleri ile kaçak dolma sigara imal eden 5 ayrı yere yapılan operasyonda 14 bin adet kaçak dolma sigara ve 21 bin 800 adet kaçak makaron ele geçirilirken 5 şüpheli yakalandı.

Denizli’de 16 ile 22 Mayıs 2022 tarihleri arasında kaçakçılara yönelik yapılan çalışmalar neticesinde, “Tütün ve Tütün Mamulleri Kaçakçılığı” ile ilgili görevliler tarafından yürütülen çalışmalarda, yasadışı imalathanelerde ve uygun olmayan koşullarda sigara sarma aletleriyle doldurulmuş kaçak dolma sigara imal eden 5 ayrı adrese operasyon düzenlendi. Sigaraların satışını yaparak haksız kazanç yaptığı tespit edilen 5 şüpheli yakalandı. Yapılan operasyon ve aramalarda, 14 bin adet kaçak dolma sigara, 21 bin 800 adet kaçak makaron, bin 500 adet sigara yan ürün, 417 paket kaçak sigara ve 7 adet dolma sigara sarma aleti ele geçirildi.

Aranması olan 2 şahıs tutuklandı
Denizli’de kaçakçılık konuları ile ilgili olarak hakkında yakalama emri bulunan ve aranan şüpheli şahısların yakalanmasına yönelik yürütülen çalışmalarda ise “Nitelikli dolandırıcılık” suçundan 10 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan 1 şahıs yakalanarak, çıkarıldığı adli makamlarca tutuklandı. “Uyuşturucu madde ticareti yapmak” suçundan 2 yıl 1 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan 1 şahıs yakalanarak, çıkarıldığı adli makamlarca tutuklandı.

İlginizi Çekebilir

Denizli'de Ramazan Bayramı öncesi sıkı denetim

Denizli Tarım ve Orman Bakanlığı, Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğünce yürütülmekte olan gıda denetimleri, Ramazan Bayramı öncesinde de yoğun olarak devam ediyor. Bayram öncesi ve bayram sürecinde de denetimlerin süreceğini belirten Denizli İl Tarım ve Orman Müdürü Şakir Çınar, "Aralıksız sürdürülen gıda denetimlerinin, Bayram öncesi ve bayram süresince de artarak devam edecektir. En büyük gıda denetçileri halkın kendisidir" dedi.

Denizli'de bayramda ekmek çıkmayacak

Denizli Fırıncılar Odası, Ramazan Bayramı süresince fırınlardan ekmek çıkarılmayacağı belirterek, arife günü ihtiyaç olan ekmek miktarının üretileceğini duyurdu.

Denizli’de bahar ve kış aynı günde yaşandı

Denizli’de Mart ayında son 68 yılın sıcaklık rekorun kırılmasının ardından, 15 derece birden soğuyan havayla birlikte kent güne kar yağışıyla uyandı. Aşırı sıcaklar nedeniyle erken çiçek açan meyve ağaçlarının üzerine düşen kar, renkli görüntüler oluşturdu.

Şifalı içme suyu iftarların vazgeçilmezi olmaya devam ediyor

Denizli'nin Buldan ilçesinde şifalı olduğunu inanılan ve vatandaşların her yıl Ramazan ayında getirdikleri şişelere doldurduğu su, iftar sofralarının vazgeçilmezleri arasında yer almaya devam ediyor. Aktığı bölgede kızıllık bırakan suyun, yeryüzüne çıktığı kaynak büyük ilgi görüyor.

Denizli’ye kuvvetli rüzgar ve fırtına uyarısı

Meteoroloji 5. Bölge Müdürlüğü tarafından Denizli’de beklenen kuvvetli rüzgar ve fırtınanın neden olabileceği olumsuzluklara karşı uyarıda bulundu.

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklar yerini soğuk ve yağışa bırakıyor

Denizli ve bölgesinde mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının önümüzdeki haftanın ortalarından itibaren 10 ile15 derece azalacak. Meteoroloji soğuyacak hava ve sağışlarla birlikte beklenen zirai don olaylarına karşı uyarı yaptı.

TÜM HABERLER