Çok yüksek riskli Samsunda asker uğurlamasında şok görüntüler
SAĞLIKTürkiye’de nüfusa oranla en çok vakanın görüldüğü Samsun’da asker uğurlamasında korona virüsü kuralları unutuldu. Onlarca kişi maske ve mesafe kurallarını unutarak meşale yakarak ve havaya ateş ederek eğlendi.
Samsun Emniyet Müdürlüğü, Yusuf Ziya Yılmaz Otobüs Terminali’nde asker uğurlaması yapan bir grubun korona virüsü kurallarını hiçe saydığı ihbarı üzerine harekete geçti. Olay yerine gelen ekipler onlarca kişinin sosyal mesafe ve maske kurallarını ihlal etmesinden dolayı adli ve idari işlem başlattı. Olay yerinde yapılan aramada bir araç içerisinde ruhsatsız 2 adet tabanca ve çok sayıda torpil ele geçirildiği öğrenildi. Çok yüksek riskli iller arasından olan ve nüfusa oranla en çok vakanın olduğu Samsun’da görüntüler adeta pes dedirtti.
Olaydan sonra tedbirleri arttıran ekipler bileti olmayan kişileri otogara almadı.
İlginizi Çekebilir
Göğüs ağrısı çeken hasta, ambulans helikopter ile Vana getirildi
Van’ın Bahçesaray ilçesinde göğüs ağrısı çeken hasta, ambulans helikopter ile Van’a getirildi.
Yarıyıl tatili, çocukların göz sağlığı için fırsat
Çocukların göz muayenelerinin yaptırılması için sömestr dönemi ise en ideal zamanlardan biri olabileceğini belirten Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Adnan İpçioğlu, çocuklardaki görme sorunlarının okul başarısını olumsuz etkilediğini ve ileride akademik, sosyal ve günlük yaşamda pek çok problemle karşılaşılmasına sebep olabileceğini söyledi.
Halsizim diye gitti hastanede 12 santimetrelik dev kitleyle karşılaştı
Bursa’da yaşayan Birol Kumoğlu, halsizlik sebebiyle tahlil yaptırmaya gittiğinde böbrek değerlerinin kötü olduğunu sağ böbreğinin küçük olduğunu, sol böbreğinde ise 12 santimetrelik bir kitle olduğunu öğrendi. Böbreğini kaybetme riskiyle karşı karşıya kalan Kumoğlu, Medicana Bursa Hastanesi Üroloji Bölümü’nden Doç. Dr. Ahmet Şahan’ın yaptığı 2.5 saatlik operasyon sonucunda kitleden kurtularak sağlığına kavuştu.
Siirtte 2024 yılında 1 milyon 245 bin 327 kişi tedavi gördü
Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, 2024 yılına ait sağlık hizmetleri istatistikleri belli oldu. Buna göre 1 milyon 245 bin 327 kişi hastanelerde tedavi gördü.
Kastamonuda yüzlerce öğrenciye omurga eğriliği ve fiziksel gelişim taraması yapıldı
Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü tarafından bin 43 öğrenciye omurga eğriliği ve fiziksel gelişim taraması gerçekleştirildi.
Sağlıklı bir yılbaşı sofrası için 8 öneri
Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Selva Oturakçıibogil, yılbaşı gecesi büyük tabaklardan kaçınmak ve küçük porsiyonlarla servis yapmanın aşırı yemeyi önlediğini söyledi.