© Haber Acıpayam 2022

Büyükşehir’den üniversitelilere öğrenim yardımı müracaatında son gün uyarısı

Müracaatlar 11 Ekim’de sona eriyorDenizli Büyükşehir Belediyesinin üniversitelilere ilk defa vereceği ayni öğrenim desteği müracaatlarının 11 Ekim 2024 Cuma günü sona ereceği uyarısı yapıldı.

Denizli Büyükşehir Belediyesinin üniversitede eğitim gören öğrencilere yönelik ilk kez ayni öğrenim desteği başvuruları 11 Ekim 2024 Cuma günü sona erecek. 27 Eylül 2024 Pazartesi günü müracaatları www.denizli.bel.tr resmi internet sayfası üzerinden online olarak başlanan öğrenim yardımı başvurularının 11 Ekim 2024 Cuma günü tamamlanacağı hatırlatıldı. Başvuruların ardından yapılacak inceleme ile Denizli sınırları içerisinde ikamet eden, ancak kent sınırları dışında üniversitede eğitim gören öğrencilere, 2024-2025 eğitim-öğretim yılında (1 Eylül 2024 - 30 Haziran 2025) dönem başında 1 defa olmak kaydıyla hane geliri brüt iki asgari ücretin altında olan öğrencilere şehirlerarası ulaşım, kırtasiye, barınma gibi ihtiyaçların karşılanması için 5.000 TL ayni öğrenim yardımı yapılacak. Ayni öğrenim yardımı toplamda 7.5 milyon lira değerinde olacak.

 

Başvuru şartları

 

Başvuruda aranacak şartlar ise şu şekilde açıklandı: “Öğrencinin T.C vatandaşı olması, öğrencinin ailesinin ve kendisinin belediye mücavir alan sınırları içinde (Denizli) ikamet etmesi ve öğrencinin Denizli ili dışında üniversite okuması gerekecek. Bunlara ek olarak ekonomik durumunun zayıf olması, okulunda başarılı olması, kamu haklarından yasaklı olmaması gibi şartlar olacak. Başvurular kurulan bir komisyon tarafından değerlendirilecek.”

 

İlginizi Çekebilir

Denizli’ye zirai don uyarısı

Denizli ve çevre illerde önümüzdeki hafta ortasına kadar etkili olması beklenen zirai don hadisesine karşı uyarı yapıldı.

Büyükşehir tarihi Akköy Yukarı Cami’yi yeniden ayağa kaldıracak

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Pamukkale ilçesi Akköy Mahallesi’nde 18. ve 19. yüzyıllarda inşa edildiği tahmin edilen tarihi Akköy Yukarı Cami’nin restorasyonunu yaparak kente kazandıracak.

Büyükşehir’den Muhtarlar Günü’ne özel program

Başkan Çavuşoğlu 616 muhtarla bir araya gelecekDenizli Büyükşehir Belediyesi, Muhtarlar Günü etkinlikleri kapsamında kent genelinde görev yapan muhtarların katılımıyla bir toplantı düzenleyecek. Başkan Çavuşoğlu, toplantıda 616 mahalle muhtarınınistek ve önerilerini dinleyecek.

Denizli’de iki firmanın zeytinyağına farklı yağ karıştırdığı belirlendi

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yayımladığı taklit ve tağşişli ürünler listesinde Denizli’den iki firma zeytinyağına tohum yağı karıştırdığı tespit edildi.

Büyükşehir’in Cumhuriyet Bayramı programı belli oldu

Denizli’de 29 Ekim kutlamaları 9 gün sürecek 101. yıl coşkusu Büyükşehir ile yaşanacakDenizli Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Cumhuriyeti’nin 101. kuruluş yıldönümüne özel 9 gün sürecek 34 farklı program hazırladı. Konserlerden spor turnuvalarına, sergilerden film gösterimlerine Cumhuriyet coşkusunun dolu dolu yaşanması için düzenlenen kutlamalara Berkay, Eypio, Özgür Can Çoban, Kubat ve Evgeny Grinko konserleri damga vuracak.

Denizli’de hava sıcaklıkları hissedilir derecede düşecek

Denizli’de hava sıcaklığı 17 Ekim 2024 Perşembe gününden itibaren bir sonraki haftaya kadar sıcaklıkların 8 ile 10 derece arasında düşeceği Meteoroloji 5. Bölge Müdürlüğü tarafından açıklandı.

TÜM HABERLER