BÜYÜKŞEHİR’DE “HASAT” ZAMANI
ACIPAYAMHalk oyunları topluluğundan muhteşem gösteriDenizli Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı Halk Oyunları Topluluğu “Hasat” adlı yılsonu gösterisi ile muhteşem bir geceye imza attı. 5’den 50 yaşına kadar 250 dansçının sahne aldığı gecede engelli çocukların dans gösterisi de büyük beğeni topladı.
Denizli Büyükşehir Belediyesi, geleneksel hale getirdiği Halk Oyunları Yılsonu Gösterisini, Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi Özay Gönlüm Salonu’nda “Hasat” temasıyla sundu. Binlerce vatandaşın katıldığı programa, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu ile birlikte davetliler ve Büyükşehir Belediyesinin açmış olduğu ücretsiz halk dansları kursuna katılan topluluk üyeleri katıldı. Muhteşem bir geceye imza atan kadronun yer aldığı yılsonu gösterisinde5 yaşından 50 yaşına kadar 250 dansçı sahne aldı. Topluluk üyeleri “Zeybek, Halay, Kafkas, Kaşık, Roman ve Horon” gösterileri ile muhteşem bir geceye imza attı, bol bol alkış topladı. Birbirinden özel performanslara imza atan ve izleyenleri büyüleyen Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı Halk Oyunları Topluluğu, içerisinde engelli çocukların da yer aldığı özel gösterimi ile izleyenlere unutulmaz bir performans izletti.
“Saygıyla eğilmek boynumuzun borcudur”
Başkan Bülent Nuri Çavuşoğlu burada yaptığı konuşmada, keyifli ve güzel bir akşamda bir arada bulunmaktan dolayı büyük bir mutluluk duyduklarını ifade etti. Başkan Çavuşoğlu, “Bu vatanın kuruluşunda ve kurtuluşunda çok büyük emekleri olan, canlarını veren yüz binlerce şehit ve gazilerimiz var. Bu ülkede, bu salonda her rengin bir araya gelmesini, kadınıyla erkeğiyle, genciyle yaşlısıyla, sağcısıyla solcusuyla, Kürt’ü ile Türk’ü ile bu güzel Türkiye’nin kuruluş ve kurtuluşunda küçücük bir gemide koskoca yüreği ile yola çıkan bu ülkeyi bize armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, tüm şehitlerimiz ve gazilerimizin anılarının önünde saygıyla eğilmek boynumuzun borcudur” ifadelerini kullandı.
Özel çocuklara, özel tebrik
Başkan Çavuşoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu kadar güzel ve içten gösteriyi sundukları için emek veren herkesi yürekten kutluyorum. İçlerindeki enerjiyi kaybetmeyen özel çocuklarımıza ayrı ayrı hepsine teşekkür ediyorum. Bu güzel çocuklarımızı hayatla barıştırıp onlara emek harcayan anne ve babalarımıza da alkışın en büyüğü gelsin.” Konuşmanın ardından günün anısına hatıra fotoğrafı çekildi.
İlginizi Çekebilir
Meteoroloji çiftçileri zirai dona karşı uyardı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü Denizli’de etkili olan soğuk havalar nedeniyle zirai don beklendiğini duyurdu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, zirai don tehlikesine karşı tedbirli olunması gerektiği konusunda çiftçileri uyardı.
Denizli’de bu gece zirai don bekleniyor
Meteoroloji Genel Müdürlüğü Denizli için bu gece ve Perşembe sabah saatlerinde zirai don beklendiğini ifade ederek, zirai don tehlikesine karşı tedbirli olunması gerektiği uyarısında bulundu.
Yemek yiyemeyen kadın midesi yukarı çekilerek sağlığına kavuştu
Aydın’da yaşayan ve yemek yiyememe şikayetleri baş gösteren 51 yaşındaki kadının, yemek borusu kanserine yakalandığı tespit edildi. Kanserli 30 santimetre yemek borusu başarılı bir ameliyatla alınan kadın, midesi yukarıya çekilerek sağlığına kavuştu.
Denizli için zirai don uyarısı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü Balkanlar üzerinden gelmesi beklenen soğuk havayla birlikte tarımsal faaliyetlerin devam ettiği yerlerde zirai don riski konusunda uyarılarda bulundu. Aynı zamanda yapılan değerlendirmelere göre, Denizli’de yer yer kar yağışlarının görüleceği belirtildi.
Denizli'de Ramazan Bayramı öncesi sıkı denetim
Denizli Tarım ve Orman Bakanlığı, Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğünce yürütülmekte olan gıda denetimleri, Ramazan Bayramı öncesinde de yoğun olarak devam ediyor. Bayram öncesi ve bayram sürecinde de denetimlerin süreceğini belirten Denizli İl Tarım ve Orman Müdürü Şakir Çınar, "Aralıksız sürdürülen gıda denetimlerinin, Bayram öncesi ve bayram süresince de artarak devam edecektir. En büyük gıda denetçileri halkın kendisidir" dedi.
Denizli'de bayramda ekmek çıkmayacak
Denizli Fırıncılar Odası, Ramazan Bayramı süresince fırınlardan ekmek çıkarılmayacağı belirterek, arife günü ihtiyaç olan ekmek miktarının üretileceğini duyurdu.