© Haber Acıpayam 2022

Büyükşehir Zabıta’dan gıda denetimi

Denizli Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ekipleri halk sağlığı ve güvenliği amacıyla rutin gıda denetimlerini sürdürüyor.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekipler, Merkezefendi Belediyesi ve Pamukkale Belediyesi Zabıtası ekipleriyle birlikte halk sağlığı ve güvenliği amacıyla rutin gıda denetimlerine devam ediyor. Son dönemde Tarım ve Orman Bakanlığının taklit veya tağşiş yapılan gıda ve firmalarla ilgili kamuoyuna bildirmesiyle birlikte halk sağlığı ve güvenliği amacıyla Büyükşehir Zabıta denetimlerini artırdı. Denizli Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ekipleri özellikle denetimlerde restoran, lokanta, pastane ve marketlerde gıda ürünlerine yoğunlaştı. Vatandaşlardan gelen ihbarları da göz önüne alan ekipler restoran, lokanta, pastane ve marketlerde gıda ürünlerinin son kullanma tarihlerini tek tek kontrol ederek faturaları ile karşılaştırıyor. Denetimlerde uygun olmayan işletmelere gerekli uyarılar yapılarak cezai işlem uygulanıyor.

 

İlginizi Çekebilir

Denizli’ye zirai don uyarısı

Denizli ve çevre illerde önümüzdeki hafta ortasına kadar etkili olması beklenen zirai don hadisesine karşı uyarı yapıldı.

Büyükşehir tarihi Akköy Yukarı Cami’yi yeniden ayağa kaldıracak

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Pamukkale ilçesi Akköy Mahallesi’nde 18. ve 19. yüzyıllarda inşa edildiği tahmin edilen tarihi Akköy Yukarı Cami’nin restorasyonunu yaparak kente kazandıracak.

Büyükşehir’den Muhtarlar Günü’ne özel program

Başkan Çavuşoğlu 616 muhtarla bir araya gelecekDenizli Büyükşehir Belediyesi, Muhtarlar Günü etkinlikleri kapsamında kent genelinde görev yapan muhtarların katılımıyla bir toplantı düzenleyecek. Başkan Çavuşoğlu, toplantıda 616 mahalle muhtarınınistek ve önerilerini dinleyecek.

Denizli’de iki firmanın zeytinyağına farklı yağ karıştırdığı belirlendi

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yayımladığı taklit ve tağşişli ürünler listesinde Denizli’den iki firma zeytinyağına tohum yağı karıştırdığı tespit edildi.

Büyükşehir’in Cumhuriyet Bayramı programı belli oldu

Denizli’de 29 Ekim kutlamaları 9 gün sürecek 101. yıl coşkusu Büyükşehir ile yaşanacakDenizli Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Cumhuriyeti’nin 101. kuruluş yıldönümüne özel 9 gün sürecek 34 farklı program hazırladı. Konserlerden spor turnuvalarına, sergilerden film gösterimlerine Cumhuriyet coşkusunun dolu dolu yaşanması için düzenlenen kutlamalara Berkay, Eypio, Özgür Can Çoban, Kubat ve Evgeny Grinko konserleri damga vuracak.

Denizli’de hava sıcaklıkları hissedilir derecede düşecek

Denizli’de hava sıcaklığı 17 Ekim 2024 Perşembe gününden itibaren bir sonraki haftaya kadar sıcaklıkların 8 ile 10 derece arasında düşeceği Meteoroloji 5. Bölge Müdürlüğü tarafından açıklandı.

TÜM HABERLER