© Haber Acıpayam 2022

Büyükşehir ile kültür ve sanat rüzgarı esiyor

Başkan Çavuşoğlu: “Denizli’nin yüzü gülüyor”Denizli Büyükşehir Belediyesininhafta sonu cadde, meydan ve parklarda düzenlediği kültür ve sanat etkinlikleri vatandaşlardan tam not aldı. Denizli’nin yüzünün güldüğünü görmekten büyük bir memnuniyet duyduğunu kaydeden Başkan Çavuşoğlu,kentin bir sanat şehri olması için yola çıktıklarını söyledi.

Denizli Büyükşehir Belediyesinin şehir hayatının yoğun olarak yaşandığı cadde, meydan, park ve bulvarlarda düzenlediği birbirinden keyifli etkinlikler hafta sonuna damgasını vurdu. 7 Haziran Cuma günü akşam saatlerinde vatandaşları Bayramyeri Meydanı’nda Büyükşehir Bandosu’nun sürpriz konseri ile buluşturan Denizli Büyükşehir Belediyesi, hafta sonu da açık havada düzenlediği kültür ve sanat etkinlikleriyle renkli anların yaşanmasına neden oldu. Denizli Büyükşehir Belediyesi bu kapsamda,8 Haziran Cumartesi günü Türk şiirinin evrensel ve unutulmaz ismi Nâzım Hikmet’in ölümünün 61. yıldönümünde Delikliçınar Meydanı’nda açtığı karikatür sergisini Çamlık Parkı’nda da vatandaşların beğenisine sundu. Denizlililer usta şairin 50 özel karikatüründen oluşan sergiyi ilgiyle inceledi.

 

Oyun havalarıyla eğlence ikiye katlandı

 

Programın akşam bölümünde ise Denizli Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı müzisyenleri Çamlık Caddesi’nde çimlere oturarak serin havanın tadını çıkaran vatandaşlar için bir konser verdi. Müzisyenlerin çaldığı birbirinden güzel parçaları keyifle dinleyen Denizlililer sevdikleriyle gecenin tadını çıkardı. Denizli Büyükşehir Belediye Bandosu 9 Haziran Pazar günü de Çamlık Caddesi’nde banklarda dinlenen ve gezintiye çıkan vatandaşlar için sahne aldı. Bandonun çaldığı birbirinden güzel ve hareketli şarkı ve marşlara tempo tutup alkışlarla eşlik eden vatandaşlar oyun havalarıyla da eğlencelerini ikiye katladı. Vatandaşların büyük bir beğeni ile dinlediği konser unutulmaz anların yaşanmasına neden oldu.

 

Sanat şehri Denizli

 

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu kültür ve sanat etkinlikleriyle keyifli anlar yaşayan hemşehrileriniyalnız bırakmadı. Vatandaşları tek tek selamlayan Başkan Çavuşoğlu’na Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Mehmet Selçuk da eşlik etti. Bir süre Denizlililerle sohbet edip birlikte konser dinleyen Başkan Çavuşoğlu, bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Denizli’nin yüzünün güldüğünü görmekten büyük bir memnuniyet duyduğunu kaydeden Başkan Çavuşoğlu yaptığı açıklamada Denizli’nin bir sanat şehri olması için yola çıktıklarını belirterek, “Artık Denizli’nin tüm sokaklarında sanatın yaşandığı, sanatçını kendini keyifle hissedebildiği bir şehir yaratma hayalimiz var. Bundan sonra Denizli’nin hangi sokağına bakarsanız karşınızda Büyükşehir Belediyesi sanatçılarını ve sanatını icra eden dostlarımızla beraber bizi görecekler. Bu bir başlangıç. Bir süre sonra artık Denizli’de sanat sokağı olan yerler olacak. Buralarda müzik, resim, tiyatro gibi sanatını yapan dostlarımız olacak” ifadelerini kullandı.

İlginizi Çekebilir

Büyükşehir kömür denetimlerine başladı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığından ısınmadan kaynaklanan hava kirliliğinin kontrolü için yetki devri alan Denizli Büyükşehir Belediyesi, kış aylarında hava kirliliğinin minimum düzeyde olması için kömür satış noktalarında denetimlere başladı.

Başkan Çavuşoğlu, Kent Lokantasını ziyaret etti

Vatandaşlar Kent Lokantasından memnunDar gelirli vatandaşların ucuz, lezzetli ve sağlıklı yemeğe ulaşması için hizmete açtıkları Kent Lokantasını ziyaret eden Başkan Çavuşoğlu, hemşehrilerinin memnuniyetiyle karşılaştı. Başkan Çavuşoğlu, kısa süre sonra ikinci Kent Lokantasını açacaklarını müjdeledi.

Başkan Çavuşoğlu’ndan kritik açıklama

Akbaş Barajı’ndan içme suyu alımı durduruldu 400.000 kişiyi etkileyecek Başkan Çavuşoğlu: “Su kesintilerine başlayabiliriz”Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, su seviyesi kritik kodun altına düşen Akbaş Barajı’ndan bugün itibariyle içme suyu alımını durdurmak zorunda kaldıklarını açıklayarak, tasarruf yapılmaması halinde su kesintilerine başlayabileceklerini duyurdu. Başkan Çavuşoğlu, alternatif su kaynakları temin etme konusunda çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Yeni sezonun ilk salepleri toprakla buluştu

Denizli'de 11 yıldan bu yana arklı salep türlerini yetiştiren ve ‘Salep dede’ olarak bilinen 77 yaşındaki emekli Süleyman Yüksel, 2025 yılı sezonunda hasat edilmek üzere il salepleri toprakla buluşturdu.

Diyabet hastalarının yüzde 30'u gizli kalp krizi geçiriyor

Denizli Özel Egekent Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Bilgin Emrecan, dünyada her yıl 19 milyona yakın kişinin kalp ve damar hastalıklarından hayatını kaybettiğine dikkat çekerek, diyabet hastalarında kalp krizinin daha farklı seyrettiğini belirtti.

Gübre desteği müracaat süresi uzatıldı

Denizli Büyükşehir Belediyesinin çiftçilerin girdi maliyetlerini azaltmak, ürün verim ve kalitesini artırmak amacıyla vereceği gübre desteği müracaatları 20 Ekim 2024’e kadar uzatıldı. Başvurular www.denizli.bel.tr veya DESKİ ilçe hizmet birimlerinden yapılacak.

TÜM HABERLER