© Haber Acıpayam 2022

Büyükşehir ile Kültür Buluşmaları kaldığı yerden devam ediyor

Büyükşehir ile Kültür Buluşmaları Türkiye’nin önde gelen isimlerini Denizlililerle buluşturmaya devam edecek. Geçtiğimiz Şubat ayında başlayan ve alanında uzman isimleri Denizlililer ile buluşturan Denizli Büyükşehir Belediyesi Kültür Buluşmaları programının bu haftaki konuğu İzgören Akademi kurucusu, eğitimci yazar Ahmet Şerif İzgören olacak. Program 9Kasım2022 Çarşamba günü saat 20.30’da Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi Özay Gönlüm Salonu’nda gerçekleşecek. Avucunuzdaki Kelebek, Süpermen Türk Olsaydı Pelerinini Annesi Bağlardı, Şu Hortumlu Dünyada Fil Yalnız Bir Hayvandır gibi pek çok eserinin yanı sıra toplumsal gelişim ve kişisel gelişim alanlarında verdiği eğitim, seminerler ve çok yönlü kişiliği ile sevilen İzgören bu kez Denizlililerle bir araya gelecek.

 

Başkan Zolan’dan davet

 

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Büyükşehir İle Kültür Buluşmaları programı kapsamında sevilen eğitimci yazar Ahmet Şerif İzgörenile bir araya gelecek olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. 9 Kasım 2022 Çarşamba günü düzenleyecekleri programa tüm hemşehrilerini davet eden Başkan Zolan, ülkenin önemli değerlerini Denizlililerle buluşturmaya devam edeceklerinikaydetti.

 

İlginizi Çekebilir

Denizli'de Ramazan Bayramı öncesi sıkı denetim

Denizli Tarım ve Orman Bakanlığı, Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğünce yürütülmekte olan gıda denetimleri, Ramazan Bayramı öncesinde de yoğun olarak devam ediyor. Bayram öncesi ve bayram sürecinde de denetimlerin süreceğini belirten Denizli İl Tarım ve Orman Müdürü Şakir Çınar, "Aralıksız sürdürülen gıda denetimlerinin, Bayram öncesi ve bayram süresince de artarak devam edecektir. En büyük gıda denetçileri halkın kendisidir" dedi.

Denizli'de bayramda ekmek çıkmayacak

Denizli Fırıncılar Odası, Ramazan Bayramı süresince fırınlardan ekmek çıkarılmayacağı belirterek, arife günü ihtiyaç olan ekmek miktarının üretileceğini duyurdu.

Denizli’de bahar ve kış aynı günde yaşandı

Denizli’de Mart ayında son 68 yılın sıcaklık rekorun kırılmasının ardından, 15 derece birden soğuyan havayla birlikte kent güne kar yağışıyla uyandı. Aşırı sıcaklar nedeniyle erken çiçek açan meyve ağaçlarının üzerine düşen kar, renkli görüntüler oluşturdu.

Şifalı içme suyu iftarların vazgeçilmezi olmaya devam ediyor

Denizli'nin Buldan ilçesinde şifalı olduğunu inanılan ve vatandaşların her yıl Ramazan ayında getirdikleri şişelere doldurduğu su, iftar sofralarının vazgeçilmezleri arasında yer almaya devam ediyor. Aktığı bölgede kızıllık bırakan suyun, yeryüzüne çıktığı kaynak büyük ilgi görüyor.

Denizli’ye kuvvetli rüzgar ve fırtına uyarısı

Meteoroloji 5. Bölge Müdürlüğü tarafından Denizli’de beklenen kuvvetli rüzgar ve fırtınanın neden olabileceği olumsuzluklara karşı uyarıda bulundu.

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklar yerini soğuk ve yağışa bırakıyor

Denizli ve bölgesinde mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının önümüzdeki haftanın ortalarından itibaren 10 ile15 derece azalacak. Meteoroloji soğuyacak hava ve sağışlarla birlikte beklenen zirai don olaylarına karşı uyarı yaptı.

TÜM HABERLER