Büyükşehir, e-Belediye Bilgi Sistemi'ne geçiş sürecini başlattı
ACIPAYAMİçişleri Bakanlığı'nın Türkiye'deki belediyelerin tek veritabanında ortak bir altyapıda, standart yazılımlarla tüm iş ve işlem süreçlerini elektronik ortamda yapabilmelerini ve yerel hizmetlerin elektronik ortamda vatandaşa sunulmasını sağlaması için başlattığı e-Belediye Bilgi Sistemi'ne geçiş çalışmaları Denizli Büyükşehir Belediyesi'nde başladı. Bu kapsamda İçişleri Bakanlığı ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından e-Belediye Bilgi Sistemi'nde geliştirilmesi tamamlanan mali ve idari modüllerin tanıtım ve eğitim programı düzenlendi. Denizli Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda düzenlenen programa İçişleri Bakanlığı Bilgi Teknolojileri Genel Müdür Yardımcısı Kemal Sucak, Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ömer Faruk Özer, Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Ahmet Tamer Bezmez ve sistemi kullanacak personel ile eğitimciler katıldı.
Büyükşehir'in hedefi ilk olmak
Sistemin hayata geçişi ile Türkiye'deki tüm belediyelerin ortak bir platformda buluşacağı, belediyelerin tüm işlemlerini elektronik ortamda kesintisiz bir şekilde yapabileceği, her türlü ihtiyaca göre standart yazılımların sağlanacağı, kırtasiye ve bürokrasinin azaltılacağı, hizmetlere standart getirileceği ve yatırımların daha da hızlanacağı gibi birçok yararı bulunduğu kaydedildi. Toplantıda, Denizli Büyükşehir Belediyesinin, e-Belediye Bilgi Sistemi'nin tüm modülleri ile kullanıma geçişte Türkiye'deki büyükşehir belediyeleri içinde ilk olmayı hedeflediği belirtildi.
İlginizi Çekebilir
Motosikletten düşen şahıs hayatını kaybetti
Denizli’de motosiklet ile seyir halindeyken direksiyon hakimiyetini kaybeden şahıs kaza yaptı. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan 2 çocuk babası, tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.
Denizli'de esnaf ile zabıta arasında kaldırım işgali gerilimi
Denizli'de kaldırım işgallerinin önlenmesine yönelik yapılan denetimlerde, zabıta ekipleriyle esnaf arasında gerilim yaşandı. Bir mağazanın önündeki ürünler, zabıta ekipleri tarafından toplanarak götürüldü.
Kayıp motorcu ormanlık alanda kafasından vurulmuş halde bulundu
Muğla’dan memleketi Denizli’ye gelmek için yola çıkan ve sonrasından 3 gündür kendisinden haber alınamayan genç motosikletli kurye, ormanlık alanda başından vurulmuş halde bulundu.
Kardeşi ve yengesini miras için öldüren ağabey yakalandı
Denizli’de miras kavgasında tüfekle kardeşini ve yengesini vurarak öldürüp kaçan şahıs, İHA ve iz takip köpekleri ile yapılan çalışmalar sonucu ormanlık alanda yakalandı.
Meteoroloji çiftçileri zirai dona karşı uyardı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü Denizli’de etkili olan soğuk havalar nedeniyle zirai don beklendiğini duyurdu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, zirai don tehlikesine karşı tedbirli olunması gerektiği konusunda çiftçileri uyardı.
Denizli’de bu gece zirai don bekleniyor
Meteoroloji Genel Müdürlüğü Denizli için bu gece ve Perşembe sabah saatlerinde zirai don beklendiğini ifade ederek, zirai don tehlikesine karşı tedbirli olunması gerektiği uyarısında bulundu.