© Haber Acıpayam 2022

Burun estetiğinin 8 faydası

Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Op.Dr. Hünkar Batıkhan, burun estetiğinin faydalarından bahsetti. Solunum problemleri yaşayan hastaların burun estetiğiyle yaşam ve uyku kalitelerinin artacağını ve kandaki oksijen seviyesinin artışıyla da yaşanması muhtemelen olan sağlık sorunlarının önleneceğini söyledi. Dr. Batıkhan, estetik sonrasında duygu durumunun iyileştiğini ifade etti.


Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Op.Dr. Hünkar Batıkhan, burun estetiği ameliyatının 8 faydasını anlattı. Burun estetiği operasyonları sayesinde hem görüntümüzde hem fiziksel hem de psikolojik sağlığımızda önemli değişimler yaşandığını belirten Dr. Batıkhan, “Burnunun şeklinden memnun olmayan aynı zamanda burun septumundaki kemik ve kıkırdak yapıları nedeniyle kronik burun tıkanıklığı yaşayan hastalar rinoplasti ile hem sağlığına hem de yüzü ile uyumlu doğal bir buruna kavuşabiliyor. Her ne kadar rinoplasti yalnızca kozmetik amaçlarla birlikte anılsa da özünde burun estetiği sonrası hastaların duygusal, mental ve fiziksel refahlarında da artış yaşanıyor. Rinoplasti özelinde deneyimli cerrahlar tarafından gerçekleştirilen operasyonların ardından birçok farklı fayda elde eden hastalar daha özgüvenli ve kendileri ile barışık bir sürece adım atabiliyor” dedi.



Bakışları ön plana çıkarabilen bir burun


Her bir burun estetiği operasyonunun hastaya özel faydalar sunabilmesi için kişiye özel planlanması gerektiğinin altını çizen Dr. Batıkhan, “Doğuştan ya da sonradan alınan travmalara bağlı olarak burun şeklinden rahatsızlık duyan kişiler burun estetiği sayesinde burunlarını küçültüp büyütebiliyor, burun ucu şeklini değiştirebiliyor, burun deliklerini küçültüp genişletebiliyor, burun kemiklerini törpületebiliyor ve doğal burun estetiği kapsamında yüzündeki diğer organlarla uyum içerisinde olan ve bakışları ön plana çıkarabilen burunlara sahip olabiliyor” diye konuştu.



Burun estetiği sonrası sağlık iyileşiyor


Burun estetiği sırasında burun şeklinin iyileştirilmesinin yanı sıra solunum problemleri yaşayan hastaların daha rahat nefes alabilmeleri adına da burun septumuna müdahalede bulunulduğunu ifade eden Dr. Batıkhan, “Kronik burun tıkanıklığına neden olan anatomik anomaliler giderildiğinde kişi daha rahat solunum yapabildiğinden kanındaki oksijen seviyesi yükselir. Burun tıkanıklığının giderilmesine bağlı olarak kişi daha kaliteli uyuyabilir, horlama problemi azalır, tekrarlayan sinüs enfeksiyonları hafifler ve kandaki oksijen miktarı artacağı için oksijen azlığına bağlı olarak yaşanması muhtemel sağlık sorunları önlenebilir. Bu noktada uyku kalitesine ayrıca değinmek istiyorum. Kaliteli uykunun metabolizma sağlığımızda büyük bir önemi bulunur. Uyku sırasında istemsiz bir şekilde solunumumuz kesildiğinde ya da bölündüğünde uyku kalitemiz azalır. Bu durum süreklilik kazandığında diyabet, obezite, depresyon, kalp ve damar hastalıklarına yakalanma riskimiz artar. Bu nedenle uyku kalitemizi düşüren burun tıkanıklığı sorununu göz ardı etmememiz gerekir” diye konuştu.



Burun estetiği sonrası duygu durumu iyileşiyor


Burun estetiğinin hastanın duygu durumunun iyileşmesi yönünde de bir etkisi olduğunun altını çizen Dr. Batıkhan, “Burun estetiği başvurularının çok büyük bir kısmı kozmetik rahatsızlıkların giderilmesi yönünde oluyor. Her ne kadar burun estetiği sırasında yalnızca burun şekline müdahale edilse de kişinin hayatına da eş zamanlı dokunulmuş oluyor. Birçok kişi burnunun görüntüsünden rahatsız olduğu için toplumdan soyutlanıyor, kendini beğenmiyor ve özellikle ergenlik döneminde başlayan “kendini beğenmeme” durumu kişilerin sosyal hayatlarını da kariyer yaşamlarını da etkisi altına alabiliyor. Rinoplasti sonrası kişilerin görünümlerinin yanı sıra kendileri ile ilgili fikirleri de değişiyor; özgüvenleri ve kendilerine duydukları sevgi artıyor. Dolayısıyla sosyal yaşamlarında, özel hayatlarında ve kariyerlerinde fark edilir ölçüde pozitif değişimler yaşanabiliyor. Burun estetiği sonrası görünümleri ile ilgili herkesin gerçekçi beklentilere sahip olması gerekiyor. Rinoplasti burun şeklinde düzelmelere yol açsa da gerçekçi beklentilere sahip olmayan kişiler ortaya çıkan sonuçlardan memnun kalmayabiliyor. Neticede burun estetiği kişilerin kendilerine olan hislerinin değişmesi adına yalnızca bir aracı görevi görüyor, son sözü söyleyen kişinin kendisi oluyor” diye konuştu.



Burun estetiğinin faydaları


Dr. Batıkhan, burun estetiğinin faydaların şöyle bahsetti:


"Burun estetiği olan kişilerin kendileri ile ilgili fikirleri de değişiyor; özgüvenleri ve kendilerine duydukları sevgi artıyor. Kişi daha rahat solunum yapabildiğinden kanındaki oksijen seviyesi yükselir. Burun tıkanıklığının giderilmesine bağlı olarak kişi daha kaliteli uyuyabilir, horlama problemi azalır. Oksijen azlığına bağlı olarak yaşanması muhtemel sağlık sorunları önlenebilir. Uyku kalitemizin artışıyla diyabet, obezite, depresyon, kalp ve damar hastalıklarına yakalanma riskimiz de azalır. Burun estetiği, nefes alma problemleri ve kronik sinüzitleri tedavi etmek amacıyla sinüs cerrahisi ile birlikte yapılabilir. Rinoplasti ile sinüslerdeki iltihap da aynı operasyonla tedavi edilebilir. Daha sağlıklı bir burun yapısına kavuşulması sayesinde hastalar ameliyatın ardından daha iyi koku almaya başlar. Burun estetiği ile birlikte yapılan burun kıkırdağı onarımı, burun eti küçültme tedavileri sayesinde vücudumuz üst solunum yolu enfeksiyonlarına karşı direnç kazanır. Doğru nefes alabilmemiz için burun yapısının da sağlıklı olması gerekir. Sağlıklı bir burun ile fiziksel performans da artacaktır.”

İlginizi Çekebilir

Termeye yeni endoskopi ünitesi: Hastalar ilçe dışına gitmek zorunda kalmayacak

Samsun Terme Devlet Hastanesi’nde endoskopi ünitesi hizmete girdi. Yeni açılan ünite ile hastalar ilçe dışına gitmek zorunda kalmayacak.

Uzmanından diş gıcırdatma ve çene sıkma uyarısı

DÜZCE(İHA) – Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Diş Hekimi Jale Demir, Ağız Diş Sağlığı Haftası ve 22 Kasım Dünya Diş Hekimliği Günü dolayısıyla diş gıcırdatma ve çene sıkma olarak bilinen bruksizm tedavisi hakkında yapılması gerekenleri anlattı.

Fethiyedeki hastanede 7 ayda bin hastaya anjiyo yapıldı

Fethiye Devlet Hastanesi Koroner Anjiyografi Ünitesi’nde 7 aylık süreçte hizmet verilen vaka sayısının bine ulaşması pasta keserek kutlandı.

Dünya Diyabet Gününde şeker ölçümü yaptılar

Samsun’da, ’Dünya Diyabet Günü’ dolayısıyla kurulan stantta vatandaşlara ücretsiz şeker ölçümü yapıldı.

Diyabet yaşam kalitesini önemli ölçüde etkileyebiliyor

DENİZLİ (İHA) – Denizli Özel Egekent Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Ahmet Bilge, diyabetin dünya genelinde yaygın bir sağlık sorunu haline gelen ve yaşam kalitesini önemli ölçüde etkileyen hastalık olduğunu belirtti.

MEAHta Organ ve Doku Bağışı Haftası farkındalık etkinliği düzenlendi

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 3-9 Kasım Organ ve Doku Bağışı Haftası kapsamında organ bağışı konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla bilgilendirme standı açıldı. Organ ve Doku Nakil Koordinatörlüğü ekibi tarafından kurulan stant, Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü öğrencilerinin desteğiyle hizmet verirken, hastane yönetimi ve sağlık personeli de etkinliğe katılım gösterdi.

TÜM HABERLER