© Haber Acıpayam 2022

Başkan Zolan’dan Gaziler Günü mesajı

19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Başkan Osman Zolan, “Ülkemizin bağımsızlığı ve bölünmez bütünlüğünü korumak uğrunda şehit olmayı göze alan gazilerimiz, aziz milletimizin medarı iftiharı, vatanseverliğin yaşayan abideleridir” dedi.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan,TBMM tarafından 19 Eylül 1921’de Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e “Mareşal”rütbesi ve “Gazi” unvanının verildiği Gaziler Günü’nün yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. 19 Eylül’ün vatanın bütünlüğü, milletin huzur ve güvenliği için canları pahasına mücadele ederken gazilik şerefine nail olan kahramanların şeref ve şan günü olduğunu kaydeden Başkan Zolan, “Ülkemizin bağımsızlığı ve bölünmez bütünlüğünü korumak uğrunda şehit olmayı göze alan gazilerimiz, aziz milletimizin medarı iftiharı, vatanseverliğin yaşayan abideleridir.Şehitlerimiz vatan uğruna nurlanan, gazilerimiz ise bu uğurda onurlanan kahramanlarımızdır” ifadelerini kullandı.  

 

Vatan uğruna canını veren şehitlerin ve kahraman gazilerin fedakârlıklarını hiçbir zaman unutmayacaklarını vurgulayan Başkan Zolan, şunları kaydetti: “Mukaddes ülkemiz, varlığını aziz milletimize adamış şehitlerimizin ve gazilerimizin bizlere emanetidir. Onlardan aldığımız manevi güçle vatanımıza her zaman sahip çıkıp milli birlik ve beraberliğimizi hedef alan saldırılara asla geçit vermeyeceğiz. Bu vesilelerle kutsal vatanımızı kanlarıyla sulayan tüm şehit ve gazilerimize minnet ve şükranlarımı sunuyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’e ‘Mareşal’ rütbesi ve ‘Gazi’ unvanıverilişinin yıldönümünü ve Gaziler Günü’nü kutluyorum.”

İlginizi Çekebilir

Meteoroloji çiftçileri zirai dona karşı uyardı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Denizli’de etkili olan soğuk havalar nedeniyle zirai don beklendiğini duyurdu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, zirai don tehlikesine karşı tedbirli olunması gerektiği konusunda çiftçileri uyardı.

Denizli’de bu gece zirai don bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Denizli için bu gece ve Perşembe sabah saatlerinde zirai don beklendiğini ifade ederek, zirai don tehlikesine karşı tedbirli olunması gerektiği uyarısında bulundu.

Yemek yiyemeyen kadın midesi yukarı çekilerek sağlığına kavuştu

Aydın’da yaşayan ve yemek yiyememe şikayetleri baş gösteren 51 yaşındaki kadının, yemek borusu kanserine yakalandığı tespit edildi. Kanserli 30 santimetre yemek borusu başarılı bir ameliyatla alınan kadın, midesi yukarıya çekilerek sağlığına kavuştu.

Denizli için zirai don uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Balkanlar üzerinden gelmesi beklenen soğuk havayla birlikte tarımsal faaliyetlerin devam ettiği yerlerde zirai don riski konusunda uyarılarda bulundu. Aynı zamanda yapılan değerlendirmelere göre, Denizli’de yer yer kar yağışlarının görüleceği belirtildi.

Denizli'de Ramazan Bayramı öncesi sıkı denetim

Denizli Tarım ve Orman Bakanlığı, Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğünce yürütülmekte olan gıda denetimleri, Ramazan Bayramı öncesinde de yoğun olarak devam ediyor. Bayram öncesi ve bayram sürecinde de denetimlerin süreceğini belirten Denizli İl Tarım ve Orman Müdürü Şakir Çınar, "Aralıksız sürdürülen gıda denetimlerinin, Bayram öncesi ve bayram süresince de artarak devam edecektir. En büyük gıda denetçileri halkın kendisidir" dedi.

Denizli'de bayramda ekmek çıkmayacak

Denizli Fırıncılar Odası, Ramazan Bayramı süresince fırınlardan ekmek çıkarılmayacağı belirterek, arife günü ihtiyaç olan ekmek miktarının üretileceğini duyurdu.

TÜM HABERLER