Başkan Zolan'dan Dünya Engelliler Günü mesajı
ACIPAYAM3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, "Engelli vatandaşlarımızın hayatın her alanında daha fazla varlık göstermeleri toplumumuzu daha da güçlendirecektir" dedi.
Başkan Zolan’dan Dünya Engelliler Günü mesajı
3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, "Engelli vatandaşlarımızın hayatın her alanında daha fazla varlık göstermeleri toplumumuzu daha da güçlendirecektir" dedi.
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, engellilerin sorunlarına dikkat çekmek ve onları daha iyi anlayabilmek için 1992 yılında Birleşmiş Milletler tarafından alınan kararla 3 Aralık'ın Dünya Engelliler Günü olarak ilan edildiğini ifade etti. Engellilerin toplumsal hayata katılımlarının sağlanmasının ve hayat standartlarının daha da yükseltilmesinin Büyükşehir Belediyesi olarak en önemli görevlerinden biri olduğunu kaydeden Başkan Osman Zolan, "Engellilerimizin sorunlarının çözümüne katkıda bulunmak, yaşamlarını kolaylaştırıcı tedbirler almak ve en önemlisi de önlerindeki engelleri kaldırmak toplumumuzun ortak sorumluluğudur" dedi.
Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Engelli Meclisi ile birlikte engellilerin sosyal, kültürel, eğitim ve ekonomik hayatı başta olmak üzere yaşamın her alanında daha fazla söz sahibi olmaları için gayret gösterdiklerini vurgulayan Başkan Osman Zolan, "Engelli vatandaşlarımızın hayatın her alanında daha fazla varlık göstermeleri toplumumuzu daha da güçlendirecektir. Bu nedenle şehrimizdeki engelli vatandaşlarımız için Evde Bakım ve Sağlık Merkezi, Down Kafetarya, Engelliler Çalışıyor Projesi, Engelsiz Ulaşım, Ulaşılabilirlik Haritası, İşaret dili Kursu ve daha birçok proje hayata geçirdik" diye konuştu.
Başkan Osman Zolan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Hükümetimizin yaptığı düzenlemelerle de engelli kardeşlerimizin hayatı daha da kolaylaşmış, artık toplum içinde fark edilir hale gelmişlerdir. Yeter mi? Tabi ki yetmez. Bu bilinçle bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Denizlimizde yaşayan engelli vatandaşlarımıza pozitif ayrımcılık yapmaya devam edeceğiz. Bu vesilelerle 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nü tebrik ediyor, tüm engelli kardeşlerim ve vefakar ailelerine saygı ve sevgilerimi sunuyorum.”
İlginizi Çekebilir
Kendisini silahla vuran şüpheliyi kovalayıp yere yıktı
Denizli'de bir araç kiralama firmasında alacak verecek meselesi yüzünden çıkan tartışma sonucu emekli polis, iş yeri sahibini silahla ateş ederek 2 yerinden yaraladı. Peş peşe tetiğe basan emekli polis olay yerinden kaçmaya çalışırken, yaralı iş yeri sahibi peşinden koşarak eline aldığı döner bıçağının sapını sırtına vurup yere düşürdüğü ve saldırganın yerde yatan yaralıya tekme attığı anlar saniye saniye görüntülere yansıdı.
Kayıp helikopter pilotu başına poşet geçirilmiş halde ölü bulundu
Denizli'de kötü koku ihbarı yapılan araçta, günlerdir kendisinden haber alınamayan kayıp helikopter pilotunun cansız bedeni bulundu. Eski eşine, yangın sezonunda görev yapacağı Denizli'den eşyaları almak için Isparta'ya döneceğini söyleyen pilot, başına poşet geçirilmiş halde ölü bulundu.
Denizli-Aydın Otoyolunda alev alan otomobil metal yığınına döndü
Denizli-Aydın Otoyolunda seyir halinde olan otomobil, bir anda alev topuna döndü. Patlamaların yaşandığı ve sızan yakıt nedeniyle çevreye yayılan yangında, araç metal yığınına döndü.
Motosikletten düşen şahıs hayatını kaybetti
Denizli’de motosiklet ile seyir halindeyken direksiyon hakimiyetini kaybeden şahıs kaza yaptı. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan 2 çocuk babası, tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.
Denizli'de esnaf ile zabıta arasında kaldırım işgali gerilimi
Denizli'de kaldırım işgallerinin önlenmesine yönelik yapılan denetimlerde, zabıta ekipleriyle esnaf arasında gerilim yaşandı. Bir mağazanın önündeki ürünler, zabıta ekipleri tarafından toplanarak götürüldü.
Kayıp motorcu ormanlık alanda kafasından vurulmuş halde bulundu
Muğla’dan memleketi Denizli’ye gelmek için yola çıkan ve sonrasından 3 gündür kendisinden haber alınamayan genç motosikletli kurye, ormanlık alanda başından vurulmuş halde bulundu.