© Haber Acıpayam 2022

Başkan Zolan: "Su, yaşamın kaynağıdır"

Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DESKİ) Genel Müdürlüğü, vatandaşların sürekli ve yeterli içme suyu ihtiyacını sağlamak için il genelinde başlatmış olduğu sondaj çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda, Denizli Büyükşehir Belediyesi DESKİ Genel Müdürlüğü İçme Suyu ve Kanalizasyon Dairesi Başkanlığı içme suyu kaynaklarının debisinin azalmasına karşı aldığı önlemler kapsamında Çivril ilçesinin Tokça ve Bayat mahallelerinde sondaj çalışması başlattı. Bir süre önce başlatılan sondaj çalışmasında Bayat Mahallesi’nde saniyede 25 litre debiye sahip yeni bir içme suyu kaynağına ulaştı. Açılan içme suyu sondaj kuyusundan alınan su numunesinin İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmeliğe göre analizlerinin yapılmasının ardından, bölgeye 1 adet elektrik trafosu, 1 adet içme suyu dalgıç pompa, 4 bin  metre içme suyu iletim hattı döşeme çalışmalarına başlandı.

 

"Suyumuzun 1 damlasının dahi kaybolmasına tahammülümüz yok"

 

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, su olmadan hayatın sürmesinin mümkün olmayacağını vurgulayarak, "Su, yaşamın kaynağıdır" dedi.

Büyükşehir DESKİ ile beraber il genelinde yürüttükleri su yönetimini teknik, ekolojik, ekonomik ve toplumsal boyutlarıyla ele aldıklarını ifade eden Başkan Zolan, "Şehir merkezimizde bir zamanlar yüzde 60 olan kayıp kaçak su oranımız yaptığımız alt yapı yatırımlarımızla bugün sıfıra yakın bir hale geldi. Eğer bu alt yapı yatırımlarımızı yapmamış olsaydık bugün şehrimize düzenli su sağlamamız mümkün olmazdı, sürekli kesintiler yaşanırdı" dedi. Son zamanlarda yaşanan kuraklığa da dikkat çekerek susuzluğun önüne geçmek tedbir almaya devam ettiklerini belirten Başkan Zolan, "Suyumuzun 1 damlasının dahi kaybolmasına tahammülümüz yok. Gelecek nesillerimize altyapısı tamamlanmış, daha yaşanabilir bir Denizli bırakmak için gece gündüz çalışmaya devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

İlginizi Çekebilir

Motosikletten düşen şahıs hayatını kaybetti

Denizli’de motosiklet ile seyir halindeyken direksiyon hakimiyetini kaybeden şahıs kaza yaptı. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan 2 çocuk babası, tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.

Denizli'de esnaf ile zabıta arasında kaldırım işgali gerilimi

Denizli'de kaldırım işgallerinin önlenmesine yönelik yapılan denetimlerde, zabıta ekipleriyle esnaf arasında gerilim yaşandı. Bir mağazanın önündeki ürünler, zabıta ekipleri tarafından toplanarak götürüldü.

Kayıp motorcu ormanlık alanda kafasından vurulmuş halde bulundu

Muğla’dan memleketi Denizli’ye gelmek için yola çıkan ve sonrasından 3 gündür kendisinden haber alınamayan genç motosikletli kurye, ormanlık alanda başından vurulmuş halde bulundu.

Kardeşi ve yengesini miras için öldüren ağabey yakalandı

Denizli’de miras kavgasında tüfekle kardeşini ve yengesini vurarak öldürüp kaçan şahıs, İHA ve iz takip köpekleri ile yapılan çalışmalar sonucu ormanlık alanda yakalandı.

Meteoroloji çiftçileri zirai dona karşı uyardı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Denizli’de etkili olan soğuk havalar nedeniyle zirai don beklendiğini duyurdu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, zirai don tehlikesine karşı tedbirli olunması gerektiği konusunda çiftçileri uyardı.

Denizli’de bu gece zirai don bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Denizli için bu gece ve Perşembe sabah saatlerinde zirai don beklendiğini ifade ederek, zirai don tehlikesine karşı tedbirli olunması gerektiği uyarısında bulundu.

TÜM HABERLER