© Haber Acıpayam 2022

Başkan Çavuşoğlu’ndan turizm hedefi:

“İlk 5 yılda Pamukkale’ye gelen turistlerden 1 milyonunu Denizli’de ağırlamak”Turizm Haftası dolayısıyla sektör temsilcilerini ağırlayan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, ilk 5 yılda Pamukkale’ye gelen turistlerden 1 milyonunu Denizli’de ağırlamayı hedeflediklerini söyledi.

15-22 Nisan Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında kentin turizm sektörü temsilcileri Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu’nu ziyaret etti. Ziyarete, Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürü Turhan Veli Akyol, Denizli Turistik Otelciler ve İşletmecileri Derneği (DENTUROD) Başkanı Gazi Murat Şen, TURSAB Denizli Pamukkale Bölge BaşkanıTuran Köseoğlu,GEKA Genel Sekreteri Özgür Akdoğanve beraberindekiler katıldı.Denizli Kültür ve Turizm Müdürü Akyol, 15-22 Nisan Turizm Haftası’nı kutladıklarını belirterek, “Denizli, ne kadar sanayi ve ticaret şehriyse, bir turizm şehri olması da çok önemli. Turizm Haftası boyunca şehrin farklı bölgelerinde etkinliklerimiz devam edecek. Nazik kabulünüz için teşekkür ederim” dedi.

 

“Turizm değerlerimizi ayağa kaldırmamız gerekiyor”

 

Başkan Çavuşoğlu ise, en çok yapmak istedikleri şeylerden birisinin de Denizli turizmini ayağa kaldırmak olduğunu belirterek, “Bu anlamda beraber çok çalışma yapacağız. Özellikle Pamukkale’ye gelen turistlerin Denizli’ye gelmelerini sağlamak zorundayız. Denizli’nin hemen hemen hangi noktasına giderseniz gidin, mutlaka tarihi, kültürel bir turistik değeri var. Bunları ayağa kaldırmamız gerekiyor” dedi. Pamukkale’ye yıllık yaklaşık 2,5 milyon turist geldiğini kaydeden Başkan Çavuşoğlu, “Bizim hedefimiz ilk 5 sene içerisinde en azından 1 milyon turisti bu şehirde gezdirebilir hale getirmemiz lazım. Bu anlamda size ve bize çok görev düşecek. Hep beraber güzel şeyler yapmak zorundayız” dedi.

 

Denizli’ye 1 milyar avro katma değer sağlanır

Denizli’de yılda 1 milyon turist ağırladıklarında kente yaklaşık 1 milyar avro katma değer sağlanacağının altını çizen Başkan Çavuşoğlu, turistlerin sadece Pamukkale’yi ziyaret etmesi şeklinde bir turizm anlayışının olmayacağını vurgulayarak, “Bu anlayışı ortadan kaldırmamız gerekiyor. Turistleri şehrimizde gezdirmek zorundayız. Turistler, Güney’e de gitsin, Buldan’a da gitsin, Çivril’e de gitsin, Çal’a da gitsin. Bunu başarırsak hepimiz görevlerimizi yerine getirmiş olacağız” dedi.

İlginizi Çekebilir

Meteoroloji çiftçileri zirai dona karşı uyardı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Denizli’de etkili olan soğuk havalar nedeniyle zirai don beklendiğini duyurdu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, zirai don tehlikesine karşı tedbirli olunması gerektiği konusunda çiftçileri uyardı.

Denizli’de bu gece zirai don bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Denizli için bu gece ve Perşembe sabah saatlerinde zirai don beklendiğini ifade ederek, zirai don tehlikesine karşı tedbirli olunması gerektiği uyarısında bulundu.

Yemek yiyemeyen kadın midesi yukarı çekilerek sağlığına kavuştu

Aydın’da yaşayan ve yemek yiyememe şikayetleri baş gösteren 51 yaşındaki kadının, yemek borusu kanserine yakalandığı tespit edildi. Kanserli 30 santimetre yemek borusu başarılı bir ameliyatla alınan kadın, midesi yukarıya çekilerek sağlığına kavuştu.

Denizli için zirai don uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Balkanlar üzerinden gelmesi beklenen soğuk havayla birlikte tarımsal faaliyetlerin devam ettiği yerlerde zirai don riski konusunda uyarılarda bulundu. Aynı zamanda yapılan değerlendirmelere göre, Denizli’de yer yer kar yağışlarının görüleceği belirtildi.

Denizli'de Ramazan Bayramı öncesi sıkı denetim

Denizli Tarım ve Orman Bakanlığı, Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğünce yürütülmekte olan gıda denetimleri, Ramazan Bayramı öncesinde de yoğun olarak devam ediyor. Bayram öncesi ve bayram sürecinde de denetimlerin süreceğini belirten Denizli İl Tarım ve Orman Müdürü Şakir Çınar, "Aralıksız sürdürülen gıda denetimlerinin, Bayram öncesi ve bayram süresince de artarak devam edecektir. En büyük gıda denetçileri halkın kendisidir" dedi.

Denizli'de bayramda ekmek çıkmayacak

Denizli Fırıncılar Odası, Ramazan Bayramı süresince fırınlardan ekmek çıkarılmayacağı belirterek, arife günü ihtiyaç olan ekmek miktarının üretileceğini duyurdu.

TÜM HABERLER