© Haber Acıpayam 2022

Bakan Tüzmen ve Başkan Zolan’dan zeybek şov

59. ve 60. Hükümet dönemlerinde Dış Ticaret ve Gümrüklerden Sorumlu Devlet Bakanlığı yapan Kürşad Tüzmen, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın davetlisi olarak Denizli’ye geldi. Global TV’de yayınlanan “Kürşat Tüzmen ile Benim Şehrim” programının çekimleri için Denizli’ye gelen önceki dönem Devlet Bakanı Tüzmen’i 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı’nda bulunan cam horoz heykeli önünde Başkan Osman Zolan karşıladı. Motosikletiyle kente gelen Tüzmen’i karşılayan Başkan Zolan, burada 7 bin parça camdan yapılan kentin simgesi horoz heykelini anlattı. İkili daha sonra Denizli Büyükşehir Belediyesinin kente kazandırdığı Ege’nin en büyüğü olan Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde incelemede bulundu. Başkan Zolan önceki dönem Devlet Bakanı Tüzmen’e tesisi gezdirerek bilgi verdi. 

 

Muhteşem bir tesis

 

 Önceki dönem Devlet Bakanı Tüzmen, buradaki 2 bin kişilik Özay Gönlüm Salonu’nda efe kıyafeti giyerek Denizli Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu ile zeybek oynadı. Başkan Zolan’ın da eşlik ettiği küçük gösteri renkli görüntülere sahne oldu. Denizli'nin değerlerinin tanıtılmasının önemli olduğunu belirten Başkan Osman Zolan, önceki dönem Devlet Bakanı Tüzmen’i ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek, tecrübeli siyasetçinin halk oyununu başarılı bir şekilde oynadığını söyledi. Tüzmen ise Denizli’nin doğal ve tarihi güzellikleri ile çok güzel bir şehir olduğunu kaydederek, Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nin muhteşem bir tesis olduğunu söyledi, başarılı proje için Başkan Zolan’ı tebrik etti. Program çekimlerinin 2 gün süreceği belirtildi.

İlginizi Çekebilir

Yemek yiyemeyen kadın midesi yukarı çekilerek sağlığına kavuştu

Aydın’da yaşayan ve yemek yiyememe şikayetleri baş gösteren 51 yaşındaki kadının, yemek borusu kanserine yakalandığı tespit edildi. Kanserli 30 santimetre yemek borusu başarılı bir ameliyatla alınan kadın, midesi yukarıya çekilerek sağlığına kavuştu.

Denizli için zirai don uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Balkanlar üzerinden gelmesi beklenen soğuk havayla birlikte tarımsal faaliyetlerin devam ettiği yerlerde zirai don riski konusunda uyarılarda bulundu. Aynı zamanda yapılan değerlendirmelere göre, Denizli’de yer yer kar yağışlarının görüleceği belirtildi.

Denizli'de Ramazan Bayramı öncesi sıkı denetim

Denizli Tarım ve Orman Bakanlığı, Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğünce yürütülmekte olan gıda denetimleri, Ramazan Bayramı öncesinde de yoğun olarak devam ediyor. Bayram öncesi ve bayram sürecinde de denetimlerin süreceğini belirten Denizli İl Tarım ve Orman Müdürü Şakir Çınar, "Aralıksız sürdürülen gıda denetimlerinin, Bayram öncesi ve bayram süresince de artarak devam edecektir. En büyük gıda denetçileri halkın kendisidir" dedi.

Denizli'de bayramda ekmek çıkmayacak

Denizli Fırıncılar Odası, Ramazan Bayramı süresince fırınlardan ekmek çıkarılmayacağı belirterek, arife günü ihtiyaç olan ekmek miktarının üretileceğini duyurdu.

Denizli’de bahar ve kış aynı günde yaşandı

Denizli’de Mart ayında son 68 yılın sıcaklık rekorun kırılmasının ardından, 15 derece birden soğuyan havayla birlikte kent güne kar yağışıyla uyandı. Aşırı sıcaklar nedeniyle erken çiçek açan meyve ağaçlarının üzerine düşen kar, renkli görüntüler oluşturdu.

Şifalı içme suyu iftarların vazgeçilmezi olmaya devam ediyor

Denizli'nin Buldan ilçesinde şifalı olduğunu inanılan ve vatandaşların her yıl Ramazan ayında getirdikleri şişelere doldurduğu su, iftar sofralarının vazgeçilmezleri arasında yer almaya devam ediyor. Aktığı bölgede kızıllık bırakan suyun, yeryüzüne çıktığı kaynak büyük ilgi görüyor.

TÜM HABERLER