Aydın Devlet Hastanesinde EPS/Ablasyon tedavisi uygulanmaya başlandı
SAĞLIKAydın Devlet Hastanesi’nde kalp ritim bozukluğu yaşayan 5 hastaya ’EPS/Ablasyon’ uygulaması gerçekleştirilirken, tedavi Aydın’da da uygulanmaya başlandı.
Aydın Devlet Hastanesi’nde kalp hastalıkları içinde sık görülen bir patolojik durum olan ritim bozukluğu rahatsızlığı bulunan 5 kişiye ’EPS/Ablasyon’ uygulaması uygulandı. Bilinçleri açık ve konuşarak uygulanan tedavi sonrası hastalar kısa sürede normal hayatına geri döndü. Başarı ile uygulanan bu tedavi yöntemi ile şehir dışına çok fazla sevk verilen bir uygulama daha Aydın’da yapılabilir hale geldi.
Gerçekleştirilen uygulama hakkında bilgi veren Aydın Devlet Hastanesi Başhekimi Mustafa Onur Türkkan, "Bu hastalıkların tedavisinde çoğu zaman ilaç tedavisi verilse de, asıl tedavisi ’Elektrofizyolojik Çalışma’ yani ’EPS işlemi’ ve aynı seansta yapılan ’Ablasyon’ tedavisidir. Türkiye’de sayılı merkezde yapılmakta olan EPS/Ablasyon uygulamasında; kasık bölgesinden giriş yapılarak kalbin içinde ritim bozukluğuna sebep olan bölgeye, radyofrekans verilerek sorun ortadan kaldırılmaktadır. Uygulama sırasında bilinci açık olan hasta ile konuşarak sohbet ortamında yaptığımız bu işlemden 2-3 saat sonra hasta ayağa kalkıp gündelik işlerini yapabilmekte ve kontrol amaçlı hastanede bir gece yatışı sonrası taburcu edilebilmektedir. İlimizde EPS/Ablasyon işlemi, Aydın Devlet Hastanemizde İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi’nde görevli Doç. Dr. Emin Evren Özcan ve Aydın Atatürk Devlet Hastanesinde görevli Uzm. Dr. Ufuk Özgül tarafından yapılan beş başarılı işlem ile başlamış olup hastalarımız sağlıklarına kavuşmuşlardır" dedi.
İl Sağlık Müdürü Açıkgöz tebrik etti
İl Sağlık Müdürü Dr. Osman Açıkgöz ise uygulamayı gerçekleştiren doktorlara teşekkür ederek, "Yakında açılacak olan şehir hastanemizde bu ve benzeri bir çok tedavi çeşitliliğinde ön hazırlığı ve eğitimleri kapsamında değerlendirdiğimiz EPS/Ablasyon uygulamasıyla kalp sağlığını korumak, kalp hastalıklarını teşhis ve tedavi etmek amacıyla dünya standartlarında donanım ve alt yapı ile titizlikle uygulanacaktır. İlimizin çok önemli bir ihtiyacı olan ve il dışına çok fazla sayıda hasta sevk yaptığımız bu tedavinin hastanemizde başlatılmış olmasından büyük bir memnuniyet ve gurur duyuyor emeği geçen hekimlerimiz ve sağlık profesyonellerini tebrik ediyorum" diye konuştu.
İlginizi Çekebilir
Göğüs ağrısı çeken hasta, ambulans helikopter ile Vana getirildi
Van’ın Bahçesaray ilçesinde göğüs ağrısı çeken hasta, ambulans helikopter ile Van’a getirildi.
Yarıyıl tatili, çocukların göz sağlığı için fırsat
Çocukların göz muayenelerinin yaptırılması için sömestr dönemi ise en ideal zamanlardan biri olabileceğini belirten Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Adnan İpçioğlu, çocuklardaki görme sorunlarının okul başarısını olumsuz etkilediğini ve ileride akademik, sosyal ve günlük yaşamda pek çok problemle karşılaşılmasına sebep olabileceğini söyledi.
Halsizim diye gitti hastanede 12 santimetrelik dev kitleyle karşılaştı
Bursa’da yaşayan Birol Kumoğlu, halsizlik sebebiyle tahlil yaptırmaya gittiğinde böbrek değerlerinin kötü olduğunu sağ böbreğinin küçük olduğunu, sol böbreğinde ise 12 santimetrelik bir kitle olduğunu öğrendi. Böbreğini kaybetme riskiyle karşı karşıya kalan Kumoğlu, Medicana Bursa Hastanesi Üroloji Bölümü’nden Doç. Dr. Ahmet Şahan’ın yaptığı 2.5 saatlik operasyon sonucunda kitleden kurtularak sağlığına kavuştu.
Siirtte 2024 yılında 1 milyon 245 bin 327 kişi tedavi gördü
Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, 2024 yılına ait sağlık hizmetleri istatistikleri belli oldu. Buna göre 1 milyon 245 bin 327 kişi hastanelerde tedavi gördü.
Kastamonuda yüzlerce öğrenciye omurga eğriliği ve fiziksel gelişim taraması yapıldı
Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü tarafından bin 43 öğrenciye omurga eğriliği ve fiziksel gelişim taraması gerçekleştirildi.
Sağlıklı bir yılbaşı sofrası için 8 öneri
Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Selva Oturakçıibogil, yılbaşı gecesi büyük tabaklardan kaçınmak ve küçük porsiyonlarla servis yapmanın aşırı yemeyi önlediğini söyledi.