ATSO Akademide hijyen eğitimleri başladı
SAĞLIKAntalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, Covid-19 pandemisi tedbirleri kapsamında ATSO Akademi’de Oda üyeleri ve çalışanlarına yönelik Hijyen Eğitimlerinin başladığını belirterek tüm üyeleri eğitimlere katılmaya davet etti.
Üyelerimizi işyerlerinde kontrollü sosyal hayata hazırlıyoruz
İşyerlerinde kontrollü normalleşme sürecinde alınacak önlemlerin başında hijyen kurallarına uyulması gerektiğini kaydeden Başkan Davut Çetin, “Odamız bünyesinde faaliyetlerini yürüten ATSO Akademi’de tüm üyelerimiz için Hijyen Eğitimleri’ne başlamış bulunuyoruz. Yaşadığımız Pandemi süreci tüm sektörlerde hijyen duyarlılığını en üst seviyeye çıkardı. Üyelerimizi normalleşme sürecine ve kontrollü sosyal hayata ATSO Akademi eğitimleri ile hazırlayacağız. Bilindiği üzere 2013 yılında yayımlanan Hijyen Eğitimi Yönetmeliği gereği belirlenen çalışma alanlarında çalışanlara Hijyen Sertifikası alma zorunluluğu getirilmişti. Artık sertifika zorunluluğu olmayan sektörlerde de dikkat edilmesi gereken kurallar var. Antalya bir turizm kenti, ülkemizin misafir odası. Misafir odamızda tüm sektörlerimizle hijyen duyarlılığına sahip olmalıyız." dedi
Bu amaç doğrultusunda Antalya Milli Eğitim Müdürlüğü, Azize Kahraman Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Teomanpaşa Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde ‘Hijyen Eğitimleri’ne başladıklarını hatırlatan çetin bu kapsamda ilk eğitimin ATSO 36. Grup (oteller ve benzer konaklama yerleri) meslek komitesi üyelere yönelik gerçekleştiğini kaydetti. Çetin, bu eğitimde Kaleiçi’nde faaliyette bulunan üyeler ve çalışanlarına 4-5 Haziran tarihlerinde Antalya Kültür Sanat Eğitim Salonlarında sosyal mesafe ve hijyen kurallarına azami özen göstererek gerçekleştirdikleri ilgisini paylaştı. Başkan Davut Çetin, Hijyen Eğitimlerinde halk sağlığı açısından risk oluşturan etkenler ve enfeksiyonlarla ilgili temel kavramların anlatılacağını, gıda ve su sektöründe bulaşıcı hastalıklara yönelik koruyucu yaklaşımların yanında, ilgili mevzuatlarla ilgili de bilgiler verileceğini de kaydetti. Çetin, eğitimler sonunda katılanlara sertifika da verileceğini belirterek, “tüm üyelerimizi ve çalışanlarını söz konusu eğitimlerimize bekliyoruz” dedi.
İlginizi Çekebilir
Göğüs ağrısı çeken hasta, ambulans helikopter ile Vana getirildi
Van’ın Bahçesaray ilçesinde göğüs ağrısı çeken hasta, ambulans helikopter ile Van’a getirildi.
Yarıyıl tatili, çocukların göz sağlığı için fırsat
Çocukların göz muayenelerinin yaptırılması için sömestr dönemi ise en ideal zamanlardan biri olabileceğini belirten Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Adnan İpçioğlu, çocuklardaki görme sorunlarının okul başarısını olumsuz etkilediğini ve ileride akademik, sosyal ve günlük yaşamda pek çok problemle karşılaşılmasına sebep olabileceğini söyledi.
Halsizim diye gitti hastanede 12 santimetrelik dev kitleyle karşılaştı
Bursa’da yaşayan Birol Kumoğlu, halsizlik sebebiyle tahlil yaptırmaya gittiğinde böbrek değerlerinin kötü olduğunu sağ böbreğinin küçük olduğunu, sol böbreğinde ise 12 santimetrelik bir kitle olduğunu öğrendi. Böbreğini kaybetme riskiyle karşı karşıya kalan Kumoğlu, Medicana Bursa Hastanesi Üroloji Bölümü’nden Doç. Dr. Ahmet Şahan’ın yaptığı 2.5 saatlik operasyon sonucunda kitleden kurtularak sağlığına kavuştu.
Siirtte 2024 yılında 1 milyon 245 bin 327 kişi tedavi gördü
Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, 2024 yılına ait sağlık hizmetleri istatistikleri belli oldu. Buna göre 1 milyon 245 bin 327 kişi hastanelerde tedavi gördü.
Kastamonuda yüzlerce öğrenciye omurga eğriliği ve fiziksel gelişim taraması yapıldı
Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü tarafından bin 43 öğrenciye omurga eğriliği ve fiziksel gelişim taraması gerçekleştirildi.
Sağlıklı bir yılbaşı sofrası için 8 öneri
Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Selva Oturakçıibogil, yılbaşı gecesi büyük tabaklardan kaçınmak ve küçük porsiyonlarla servis yapmanın aşırı yemeyi önlediğini söyledi.