© Haber Acıpayam 2022

Ateş, kilo kaybı ve gece terlemeleri lenfoma olabilir

Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. İsmet Anıl Berk, 40 yaşından sonra en çok görülen kanser türünün lenfoma olduğunu açıklayarak ateş, kilo kaybı ve gece terlemeleri olanların erken tanı için hekime başvurmasını istedi.


Lenfoma’nın insan vücudunda yavaş ilerlediğini söyleyen Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi İç Hastalıkları Uzman Dr. Anıl Berk, "Lenfoma vücudumuzu ateşli hastalıklara karşı koruyan kan hücreli olan lenfositlerin anormal şekilde çoğalması ve büyümesiyle oluşan bir çeşit kanser türüdür" dedi.


Lenfoma’nın sıklıkla lenf bezlerinde görüldüğünü söyleyen Dr. Anıl Berk, hastalığın insan vücüdunda ağrısız şekilde ilerlediğini belirtti. Dr. Anıl Berk, "Dalak, Mide, Deri ve Kemik İliğinde sıklıkla görülebilir. Lenfoma; 2 türe sahiptir. Ağresif Lenfoma ve iyi huylu Lenfoma olarak adlandırılır. 40 yaşından sonra artış gösteren bir kanser türü olsada Lenfoma her yaşta görülebilir" diye konuştu.


Lenfoma belirtileri gören insanların vakit kaybetmeden hastaneye başvurmaları gerektiğini ifade eden Dr. Anıl Berk, açıklamasını şöyle sürdürdü; "Genellikle hasta hekime başvurduğunda boyun, koltuk altı ve kasıklarda ağrısız şişlik olduğunu söyler. Lenfoma belirtilerinde hekimlerin B Semptomlar dediği; Ateş, kilo kaybı ve çamaşır değiştirecek kadar terleme çok önemlidir ve kötü gidişe delalet edebilir. Lenfomaya karşı uyanık olmalı ve belirtilerden birkaçı dahi görülse erken tanı için acilen hekime başvurulması gerekir."

İlginizi Çekebilir

Prof. Dr. Kayhan: “KOAH tedavi edilebilir bir hastalıktır”

Prof. Dr. Servet Kayhan, “KOAH tedavi edilebilir ve önlenebilir bir hastalıktır” dedi.

Erzincan İl Sağlık Müdürü Tekin, Üzümlü Devlet Hastanesinde incelemelerde bulundu

Erzincan İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin, Üzümlü Devlet Hastanesini ziyaret ederek, incelemelerde bulundu.

Bursada vatandaşlar ‘Halk Sağlığı Haftası için yürüdü

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Halk Sağlığı Haftası çerçevesinde yürüyüş düzenledi. Yürüyüşe çok sayıda vatandaş katıldı.

Evde kahvaltı yapmayan çocukların beslenme çantasında olması gerekenler

Okulların başlamasına sayılı günler kala Beslenme Uzmanı Dyt. Dilem İrkin, sabahın erken saatinde kalkıp okula giden, kahvaltı yapamayan çocuklara özel beslenme çantasında olması gerekenleri tek tek anlattı. Kahvaltının çocuklarda zihinsel gelişim için çok önemli olduğunu belirten Dyt. İrkin, “Beslenme çantasına mutlaka sağlıklı sandviç, aperatif olarak ise mevsimsel meyveler, kuru üzüm ve ceviz koyun” dedi.

Doç. Dr. Türay “Nöbet geçirmekle epilepsi tanısı konulmaz”

DÜZCE(İHA) – Doç. Dr. Sevim Türay, Epilepsi hastalığı tanısı konması için bir kişinin birden fazla tekrarlayan nöbeti olması gerektiğini sadece bir kez nöbet geçirmek ile epilepsi tanısı konulamayacağını söyledi.

Halk Sağlığı Haftasında vatandaşlar bilgilendirildi

Aydın İl Sağlık Müdürlüğü, 3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftası kapsamında Atatürk Kent Meydanı’nda stantlar kurarak vatandaşlara çeşitli sağlık hizmetlerini tanıttı.

TÜM HABERLER