© Haber Acıpayam 2022

Ağrı Eğitim ve Araştırma Hastanesi, başarılarıyla marka olma yolunda ilerliyor

Ağrı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki ortopedi kliniği servisinde, 6 uzman hekim ile Ağrı’da aylık 6 bin 500’ü geçen hasta potansiyeliyle, tüm hastaların tedavi ve ameliyatları başarıyla yapılıyor.


Ağrı’da gelişmiş kapasitesiyle birçok alanda hizmet vermeye başlayan Ağrı Eğitim ve Araştırma Hastanesi, ortopedi kliniği servisinde revizyon kalça ve diz protezi gibi birçok tanı ve tedaviyi de yaparak başarılı ameliyatlara da imza atmaya başladı. Daha önceden yetersiz donanımlarından dolayı hasta sevki veren hastane son dönemde geliştirilmiş kapasitesiyle sevk alan il haline gelmeyi başardı.


Ağrı Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ortopedi Servisi Bölüm Başkanı Ali Can Çiçek ve 5 uzman hekim ile birlikte başarılı çalışmaları ve güçlü kadroları ile çevre illerden de sevk almaya ve isimlerini duyurmaya devam ediyor.


“Türkiye Standartlarının üzerinde muayeneler yapılıyor”


Randevulu randevusuz yaptıkları muayenelerin Türkiye standartlarının çok üstünde olduğunu söyleyen ortopedi kliniği uzman hekimi Ali Can Çiçek, “Yaklaşık aylık 100-150 civarında ameliyat sayısı, 6 bin 500’ü geçen poliklinik hasta muayene potansiyelimizle Ağrı halkına hizmetimiz devam etmekte. Hizmetlerimiz sınırsız bir şekilde devam etmesi için elimizden geleni yapma gayretini sarf ediyoruz. Hem hastane yönetimimiz hem İl Sağlık Müdürlüğümüz hem de kendi personelimizle elimizden geldiğince çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Artık Ağrı Eğitim ve Araştırma Hastanesi sevk alır duruma geldi. Eskiden çok fazla sevklerimiz olurdu, artık herhangi bir ameliyatı burada elimizden geldiğince yapmaya çalışıyoruz. Alet ve malzeme konusunda eksiklerimiz vardı ama bu malzeme eksiklerimiz gerek İl Sağlık Müdürlüğü, hastane yönetimimiz gerek diğer büyüklerimiz sayesinde bu ihtiyaçlarımız karşılandı. Artık büyük diz protezlerimiz dahil revizyon kalça ve diz protezleri ameliyatlarımızı burada yapmaktayız. Gayet başarılı ameliyatlarımız sayesinde çevre illerden de bu taleplerimiz doğrultusunda sevklerimiz gerçekleşmektedir. Artık bu durum sevk alma haline gelmiş bulunmaktayız. Tabii bu bizim için yeterli değil, Ağrı halkı daha iyilerine layık olduğu için elimizden gelenin daha fazlasını yapmak zorundayız. Malzemelerimiz aletlerimiz güncellendikçe daha iyi ameliyatlar daha başarılı ameliyatları yapmaya devam edeceğiz. Günlük yaklaşık olarak 10-12 ameliyat civarında ameliyatımız oluyor. Bunlar arasında acil ve elektif ameliyatlar dediğimiz dışardan protez ameliyatları, menüsküs veya ön çapraz ameliyatlar dediğimiz ameliyatlarımız oluyor. Yaklaşık 5 polikliniğimiz var, bu poliklinikte yaklaşık randevulu randevusuz 500-750 arasında hasta muayene ediyoruz. Bu gayet Türkiye standartlarının üzerinde bir muayene, geceleri de arkadaşlarımızla birlikte hiç durmadan ameliyatlarımıza devam ediyoruz” dedi.


“Hastanemiz bölgede “marka” olmaya başladı”


Ağrı Eğitim ve Araştırma Hastanesi, İdari Mali ve İşler Müdürü Cevdet Taşdemir, ise yaptığı açıklamada hastanede yaptıkları başarılı ameliyatlar sayesinde, hastanenin bölgede marka haline gelmeye başladığını vurguladı.


Müdür Taşdemir, “Bir buçuk yıldır burada çok güzel ameliyatlar çıkarıyoruz. Çevre illerden ilimize müracaat eden vatandaşlarımıza burada kaliteli sağlık hizmetleri sunuyoruz ameliyatlarını yapıyoruz ve şifayla taburcu ediyoruz. Biz bununla ilgili ciddi anlamda bölgede marka olmaya başladık” dedi.

İlginizi Çekebilir

Göğüs ağrısı çeken hasta, ambulans helikopter ile Vana getirildi

Van’ın Bahçesaray ilçesinde göğüs ağrısı çeken hasta, ambulans helikopter ile Van’a getirildi.

Yarıyıl tatili, çocukların göz sağlığı için fırsat

Çocukların göz muayenelerinin yaptırılması için sömestr dönemi ise en ideal zamanlardan biri olabileceğini belirten Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Adnan İpçioğlu, çocuklardaki görme sorunlarının okul başarısını olumsuz etkilediğini ve ileride akademik, sosyal ve günlük yaşamda pek çok problemle karşılaşılmasına sebep olabileceğini söyledi.

Halsizim diye gitti hastanede 12 santimetrelik dev kitleyle karşılaştı

Bursa’da yaşayan Birol Kumoğlu, halsizlik sebebiyle tahlil yaptırmaya gittiğinde böbrek değerlerinin kötü olduğunu sağ böbreğinin küçük olduğunu, sol böbreğinde ise 12 santimetrelik bir kitle olduğunu öğrendi. Böbreğini kaybetme riskiyle karşı karşıya kalan Kumoğlu, Medicana Bursa Hastanesi Üroloji Bölümü’nden Doç. Dr. Ahmet Şahan’ın yaptığı 2.5 saatlik operasyon sonucunda kitleden kurtularak sağlığına kavuştu.

Siirtte 2024 yılında 1 milyon 245 bin 327 kişi tedavi gördü

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, 2024 yılına ait sağlık hizmetleri istatistikleri belli oldu. Buna göre 1 milyon 245 bin 327 kişi hastanelerde tedavi gördü.

Kastamonuda yüzlerce öğrenciye omurga eğriliği ve fiziksel gelişim taraması yapıldı

Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü tarafından bin 43 öğrenciye omurga eğriliği ve fiziksel gelişim taraması gerçekleştirildi.

Sağlıklı bir yılbaşı sofrası için 8 öneri

Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Selva Oturakçıibogil, yılbaşı gecesi büyük tabaklardan kaçınmak ve küçük porsiyonlarla servis yapmanın aşırı yemeyi önlediğini söyledi.

TÜM HABERLER