© Haber Acıpayam 2022

ACIPAYAM BELEDİYESİ ZİRAİ İLAÇ ATIKLARINI TOPLUYOR

ACIPAYAM BELEDİYESİ ZİRAİ İLAÇ ATIKLARINI TOPLUYOR 

 

Acıpayam Belediyesi Çevre Mühendisi Eylül Merve GÜNAY zirai ilaç atıklarının tehlike saçtığını bildirdi. 

 

Sahada gerekli tedbirleri aldıklarını belirten GÜNAY, ''İlçemiz bir tarım bölgesi, dolayısıyla tarım ilaçları çok kullanılıyor.  

 

Çevremize rastgele atılan plastik ilaç kutuları tabiatı kirletiyor. Zirai mücadele ilaçlarının boş ambalajlarını tarla kenarlarına ya da çeşme başlarına atmayarak doğayı ve çevreyi koruyunuz. Uygulama sırasında boşalan ilaç ambalajlarını üç kez temiz su ile çalkalayarak temizleyiniz. Çalkalama suyunu ilaçlama makinesinin deposuna boşaltınız. Üçlü yıkamadan sonra ilaç ambalajlarını altından üç yerden delip ambalajı ezdikten sonra temizlenmiş boş ilaç ambalajlarını ayrı bir torbada poşetleyip muhafaza ediniz.  

 

Biriktirdiğiniz üçlü yıkamaya tabi tutulmuş boş ilaç ambalajlarını Belediyemiz tarafından belirli yerlere yerleştirilmiş olan toplama konteynırlarına atınız ya da Belediyemizin atık toplama hattını ( 0549 518 12 25) arayarak ekiplerimiz tarafından teslim alınmasını sağlayınız.  

 

Üçlü yıkama yapılarak temizlenen ilaç ambalajları tehlikeli atık sayılmadığından geri dönüşümleri yapılabilmektedir. Bu işlemi yaparak milli ekonomiye katkı sağlayınız. Toprağı ve suyu korumak, yaşamı korumak ve sürdürülebilirliğin temelini tesis etmek tüm dünyanın ana gündem maddelerinden biri haline geldi. Proje kapsamında çevre ve insan sağlığı ile tüm kaynakların korunması, çevre kirliliğinin önlenmesi, tarımsal üretim yapan çiftçilere yönelik öncelikli olarak eğitim ve bilinçlendirme çalışmalarının yapılması, bilinçlendirilmesi ve bitki koruma ürünleri ve gübre ürünleri ambalaj atıklarının toplanması ve bertaraf projesinin sürdürülebilir bir şekilde yürütülmesi planlanıyor" diye konuştu. 

 

Zirai ilaç ambalaj atıkları hiçbir önlem alınmadan doğaya bırakılıyor 

 

Türkiye'de her yıl zirai ilaçlamada kullanılan binlerce tonluk ambalaj atığı, hiçbir önlem alınmadan olduğu gibi doğaya bırakılıyor. Tahminlere göre, bir yılda 7 bin 500 ton zirai ambalaj, atık haline geliyor. 

Türkiye'de zirai ilaç, "pestisit" kullanımı günden güne artıyor. 2010'da 38.5 bin ton olan zirai ilaç kullanımı, 2022'de 100 bin tona ulaştı.  

İlginizi Çekebilir

Motosikletten düşen şahıs hayatını kaybetti

Denizli’de motosiklet ile seyir halindeyken direksiyon hakimiyetini kaybeden şahıs kaza yaptı. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan 2 çocuk babası, tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.

Denizli'de esnaf ile zabıta arasında kaldırım işgali gerilimi

Denizli'de kaldırım işgallerinin önlenmesine yönelik yapılan denetimlerde, zabıta ekipleriyle esnaf arasında gerilim yaşandı. Bir mağazanın önündeki ürünler, zabıta ekipleri tarafından toplanarak götürüldü.

Kayıp motorcu ormanlık alanda kafasından vurulmuş halde bulundu

Muğla’dan memleketi Denizli’ye gelmek için yola çıkan ve sonrasından 3 gündür kendisinden haber alınamayan genç motosikletli kurye, ormanlık alanda başından vurulmuş halde bulundu.

Kardeşi ve yengesini miras için öldüren ağabey yakalandı

Denizli’de miras kavgasında tüfekle kardeşini ve yengesini vurarak öldürüp kaçan şahıs, İHA ve iz takip köpekleri ile yapılan çalışmalar sonucu ormanlık alanda yakalandı.

Meteoroloji çiftçileri zirai dona karşı uyardı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Denizli’de etkili olan soğuk havalar nedeniyle zirai don beklendiğini duyurdu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, zirai don tehlikesine karşı tedbirli olunması gerektiği konusunda çiftçileri uyardı.

Denizli’de bu gece zirai don bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Denizli için bu gece ve Perşembe sabah saatlerinde zirai don beklendiğini ifade ederek, zirai don tehlikesine karşı tedbirli olunması gerektiği uyarısında bulundu.

TÜM HABERLER