© Haber Acıpayam 2022

TAHİR KUTSİ MAKAL ÖLÜMÜNÜN 14.YILINDA İSTANBULDA ANILDI

14 yıl önce kaybettiğimiz Tahir Kutsi MAKAL, gençlerin çoğunlukta olduğu bir programda anıldı.

 Program merhum Tahir babayı yakından tanıyan Araştırmacı –Yazar Ahmet ÖZDEMİR tarafından hazırlanan bir slayt gösterisiyle başladı.

Fazlı Kahramanın yorumladığı şiirlerden sonra kendisini yakından tanıyan Araştırmacı Sakin ÖNER, ustanın sanatı ve eserleri hakkında geniş bir malumat verdi ve eserleriyle ‘’İçgöç’’ gerçeğini ilk kez gündeme getiren insan olduğu gerçeğine vurgu yaptı. Bütün eserlerini ‘’Anadolu Ruhu’’ ile yazdığı ve bu sevda ile öldüğünü, Allah ve Peygamber sevgisi ile  ysaşadığını , hayatının son zamanlarında, ‘’Peygamberim 63 yaşında öldü ,İnşallah ben O’ndan önce ölürüm’ ’diye temennide bulunduğunu ve 62 yaşında öldüğünü anlattı.

Yayıncı Veli AVCI, kendisiyle büyük  hukuku bulunan MAKAL ‘ın bilinmeyen yönlerini, herkesle arkadaşlığını ,52 kiloda Türkiye Güreş Şampiyonu olduğunu açıkladı.

Paylaşmayı ve fedakarlığı seven bir milliyetçi insan olduğunu ve ‘’Babanız Aşık Çocuklar’’şiirindeki aşkın vatan ve millet aşkı olduğuna dikkat çekti.

Ustanın yaşayan kardeşlerinden Mithat MAKAL, programı olacağını konuştuğumuz zaman geleceğini ve programda olacağını belirtmişti.

Programa Tahir Kutsi MAKAL’ın sevgili oğlu İnanç MAKAL ile birlikte katıldı ve ağabeyini anlattı.

Almanya’ya giden bir ailenin kocasını gönderdiği parayı kendisine teslim eden bir Anadolu kadınının ,’’ Al bu paraları ,ben kocamı istiyorum’’ diyerek yaraya parmak bastığını anlattı.

Şiirlerinde kardeşleri arasında kendisini çok özel bir yere yerleştiğini şiirlerle açıkladı ve programı tertipleyen İBB.Kültür Müdürlüğü yetkilileri ve bu programı büyük bir aşk ve heyecanla hazırlayan Fazlı  KARAMAN ‘a teşekkür ve takdirlerini bildirdi.

 

Ustanın Anadolu gerçeğini vurguladığını söyleyen Fazlı KAHRAMAN,Ahmet ARİF ve Y.Bülent BAKİLER ‘den Anadolu şiirlri okudu.

Ümit  Yaşar OĞUZCAN’ın Anadolu insanının vakur halinin anlatıldığı Mehmet SUSAR şiiri yorumlandı.

Ayrıca Anadolu insanının büyük bir Peygamber sevgisi olduğunu vurgulayarak, Şeyyat HAMZA’nın Naatını Talha YEĞEN isimli öğrenci yorumladı.

21 Mart Dünya Şiir günü dolayısıyla kendisinden ısrarla istenen Sakarya Türküsü şiirini Fazlı KAHRAMAN yorumladı.

Programın sonunda konuşmacılara birer plaket sunuldu ve resimler çekilerek geceye nihayet verildi.

İlginizi Çekebilir

Denizli’ye zirai don uyarısı

Denizli ve çevre illerde önümüzdeki hafta ortasına kadar etkili olması beklenen zirai don hadisesine karşı uyarı yapıldı.

Büyükşehir tarihi Akköy Yukarı Cami’yi yeniden ayağa kaldıracak

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Pamukkale ilçesi Akköy Mahallesi’nde 18. ve 19. yüzyıllarda inşa edildiği tahmin edilen tarihi Akköy Yukarı Cami’nin restorasyonunu yaparak kente kazandıracak.

Büyükşehir’den Muhtarlar Günü’ne özel program

Başkan Çavuşoğlu 616 muhtarla bir araya gelecekDenizli Büyükşehir Belediyesi, Muhtarlar Günü etkinlikleri kapsamında kent genelinde görev yapan muhtarların katılımıyla bir toplantı düzenleyecek. Başkan Çavuşoğlu, toplantıda 616 mahalle muhtarınınistek ve önerilerini dinleyecek.

Denizli’de iki firmanın zeytinyağına farklı yağ karıştırdığı belirlendi

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yayımladığı taklit ve tağşişli ürünler listesinde Denizli’den iki firma zeytinyağına tohum yağı karıştırdığı tespit edildi.

Büyükşehir’in Cumhuriyet Bayramı programı belli oldu

Denizli’de 29 Ekim kutlamaları 9 gün sürecek 101. yıl coşkusu Büyükşehir ile yaşanacakDenizli Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Cumhuriyeti’nin 101. kuruluş yıldönümüne özel 9 gün sürecek 34 farklı program hazırladı. Konserlerden spor turnuvalarına, sergilerden film gösterimlerine Cumhuriyet coşkusunun dolu dolu yaşanması için düzenlenen kutlamalara Berkay, Eypio, Özgür Can Çoban, Kubat ve Evgeny Grinko konserleri damga vuracak.

Denizli’de hava sıcaklıkları hissedilir derecede düşecek

Denizli’de hava sıcaklığı 17 Ekim 2024 Perşembe gününden itibaren bir sonraki haftaya kadar sıcaklıkların 8 ile 10 derece arasında düşeceği Meteoroloji 5. Bölge Müdürlüğü tarafından açıklandı.

TÜM HABERLER