© Haber Acıpayam 2022

Kent Konseyi'nden anlamlı proje

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi'nin engelli vatandaşların hayatını kolaylaştırmak ve farkındalık yaratmak adına başlattığı işaret dili eğitimi tamamlandı. Eğitimi tamamlayan kursiyerlere sertifikaları törenle verildi.

 Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi'nin engelli vatandaşların hayatını kolaylaştırmak ve farkındalık yaratmak adına başlattığı işaret dili eğitimi tamamlandı. Eğitimi tamamlayan kursiyerlere sertifikaları törenle verildi. 

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi ile Pamukkale Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde engelli vatandaşların hayatını kolaylaştırmak ve farkındalık yaratmak adına başlattığı işaret dili eğitimini tamamlayan kursiyerlere sertifikaları verildi. Kent Konseyi’nde gerçekleştirilen sertifika törenine, Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci, Genel Sekreter Baran Akın, Engelliler Meclisi Başkanı Sevil Güngör, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı. İşaret dili eğitimine katılan kursiyerlerin, İstiklal Marşı'nı işaret diliyle okumasıyla başlayan sertifika töreninde konuşan Kent Konseyi Başkanı Değirmenci, “Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi gece gündüz demeden, 7 gün 24 saat vatandaşların talepleri doğrultusunda çalışıyor. Sağlıklı Evlilik Okulu, Hamilelik Okulu, gençlerimizin ve engellilerimizin çalışmaları ve kadınlarımıza yönelik kurslarla aktif bir şekilde çalışıyoruz” dedi.

“Her zaman engellilerimizin yanındayız”

İşaret dili kursunun temel amaçlarından birinin engelli vatandaşları hayatla barıştırmak olduğunu söyleyen Değirmenci, “Bizim bir hedefimiz var. ‘Kalpler engelli olmazsa bütün engelleri aşarız’ diyorum. Büyükşehir Belediyesi olarak bugüne kadar engelli vatandaşlarımıza her türlü desteği verdik ve vermeye de devam ediyoruz. Bu konuda Türkiye’de örnek alınan belediyelerden biriyiz. Türkiye’de ilk erişilebilirlik haritasını yapan şehiriz. Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi olarak her zaman engellilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz” dedi. Konuşmaların ardından kursiyerlere sertifikaları verildi.

İlginizi Çekebilir

Kayıp helikopter pilotu başına poşet geçirilmiş halde ölü bulundu

Denizli'de kötü koku ihbarı yapılan araçta, günlerdir kendisinden haber alınamayan kayıp helikopter pilotunun cansız bedeni bulundu. Eski eşine, yangın sezonunda görev yapacağı Denizli'den eşyaları almak için Isparta'ya döneceğini söyleyen pilot, başına poşet geçirilmiş halde ölü bulundu.

Denizli-Aydın Otoyolunda alev alan otomobil metal yığınına döndü

Denizli-Aydın Otoyolunda seyir halinde olan otomobil, bir anda alev topuna döndü. Patlamaların yaşandığı ve sızan yakıt nedeniyle çevreye yayılan yangında, araç metal yığınına döndü.

Motosikletten düşen şahıs hayatını kaybetti

Denizli’de motosiklet ile seyir halindeyken direksiyon hakimiyetini kaybeden şahıs kaza yaptı. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan 2 çocuk babası, tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.

Denizli'de esnaf ile zabıta arasında kaldırım işgali gerilimi

Denizli'de kaldırım işgallerinin önlenmesine yönelik yapılan denetimlerde, zabıta ekipleriyle esnaf arasında gerilim yaşandı. Bir mağazanın önündeki ürünler, zabıta ekipleri tarafından toplanarak götürüldü.

Kayıp motorcu ormanlık alanda kafasından vurulmuş halde bulundu

Muğla’dan memleketi Denizli’ye gelmek için yola çıkan ve sonrasından 3 gündür kendisinden haber alınamayan genç motosikletli kurye, ormanlık alanda başından vurulmuş halde bulundu.

Kardeşi ve yengesini miras için öldüren ağabey yakalandı

Denizli’de miras kavgasında tüfekle kardeşini ve yengesini vurarak öldürüp kaçan şahıs, İHA ve iz takip köpekleri ile yapılan çalışmalar sonucu ormanlık alanda yakalandı.

TÜM HABERLER