© Haber Acıpayam 2022

GAZİLER GÜNÜ ACIPAYAM'DA KUTLANDI

19 Eylül gaziler günü Acıpayam'da kutlandı.

 Hükümet konağı önündeki Atatürk anıtına Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı tarafından çelenk konulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

TöreneAcıpayam Kaymakamı Uğur KALKAR, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı İsmail GÜDÜL, Belediye Başkanı Dr. Hulusi ŞEVKAN, İlçe Milli Eğitim Müdürü Raşit DUYSAK, İlçe Emniyet Müdürü Nusret ERTOP, siyasi parti temsilcileri, gaziler, daire ve kurum amirleriyle vatandaşlar katıldı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Acıpayam Endüstri Meslek Lisesi öğretmenlerinden Veli Körpe: "Bu tarih, bu kutsal vatana canını adayan kahramanların günüdür. Bulunduğumuz coğrafya tarihte en kanlı savaşların olduğu, stratejik öneme sahip bir kara parçasıdır. Bir toprak parçasının vatan olması kolay değildir. Bu uğurda nice canlar feda edilmiştir. Şehitlerimiz ebediyette, gazilerimiz de dünyada onurlandırılmış birer askerdir. Belirli gün ya da haftalara sığmayacak kadar değerli ve önemlidirler."

Öğrenciler tarafından şiirlerin okunmasının ardından Acıpayam Kaymakamı Uğur KALKAR gazileri makamında kabul etti.

İlginizi Çekebilir

Denizli-Aydın Otoyolunda alev alan otomobil metal yığınına döndü

Denizli-Aydın Otoyolunda seyir halinde olan otomobil, bir anda alev topuna döndü. Patlamaların yaşandığı ve sızan yakıt nedeniyle çevreye yayılan yangında, araç metal yığınına döndü.

Motosikletten düşen şahıs hayatını kaybetti

Denizli’de motosiklet ile seyir halindeyken direksiyon hakimiyetini kaybeden şahıs kaza yaptı. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan 2 çocuk babası, tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.

Denizli'de esnaf ile zabıta arasında kaldırım işgali gerilimi

Denizli'de kaldırım işgallerinin önlenmesine yönelik yapılan denetimlerde, zabıta ekipleriyle esnaf arasında gerilim yaşandı. Bir mağazanın önündeki ürünler, zabıta ekipleri tarafından toplanarak götürüldü.

Kayıp motorcu ormanlık alanda kafasından vurulmuş halde bulundu

Muğla’dan memleketi Denizli’ye gelmek için yola çıkan ve sonrasından 3 gündür kendisinden haber alınamayan genç motosikletli kurye, ormanlık alanda başından vurulmuş halde bulundu.

Kardeşi ve yengesini miras için öldüren ağabey yakalandı

Denizli’de miras kavgasında tüfekle kardeşini ve yengesini vurarak öldürüp kaçan şahıs, İHA ve iz takip köpekleri ile yapılan çalışmalar sonucu ormanlık alanda yakalandı.

Meteoroloji çiftçileri zirai dona karşı uyardı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Denizli’de etkili olan soğuk havalar nedeniyle zirai don beklendiğini duyurdu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, zirai don tehlikesine karşı tedbirli olunması gerektiği konusunda çiftçileri uyardı.

TÜM HABERLER