© Haber Acıpayam 2022

Felç ve kanser teşhisi konulan kadın robotik rehabilitasyonla yürümeye başladı

Denizli’de, evinin mutfağında düştükten sonra çeşitli hastanelere başvuran kadına, önce felç ardından kanser teşhisi konuldu. Umudunu kaybetmeyen Kahya, başvurduğu tıp merkezinde uygulanan tedaviler sayesinde yürümeye başladı.

  Denizli’de, evinin mutfağında düştükten sonra çeşitli hastanelere başvuran kadına, önce felç ardından kanser teşhisi konuldu. Umudunu kaybetmeyen Kahya, başvurduğu tıp merkezinde uygulanan tedaviler sayesinde yürümeye başladı.
Denizli’de ev hanımı olan 52 yaşındaki Zülal Kahya, 2016 yılında evinin mutfağında dengesini kaybederek düştü. Yaralanan 52 yaşındaki kadın, Denizli Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı. Düşmesine bağlı olarak omurilik zedelenmesi yaşayan Kahya'nın vücudunun büyük bir bölümünde felç oluştu. İzmir'de yapılan kontrolde ise Kahya'ya bir de kanser teşhisi konuldu. 2017 yılının Ocak ayında Denizli'deki Nobel Tıp Merkezine başvuran kadına yaklaşık bir sene robotik rehabilitasyon, çamur, havuz rehabilitasyon gibi çeşitli tedaviler uygulandı. Kahya, cihazlar yardımıyla yürümeye başladı. 
Daha önce felç olan elleri ile imza atabilen, yürümesinde ve kollarının çalışmasında önemli bir farklılığın meydana geldiğini belirten Kahya, "Hastalığım, mutfağın içinde dengemi kaybedip düşmemden sonra başladı. Bastonlarla geziyordum. Felç oldum, sol tarafım kilitlendi. Tedaviden önce kalkamıyordum, 4-5 kişi zar zor beni kaldırıyordu, sanki parmaklarım dökülüyordu. Şimdi tek başıma kalkabiliyorum, oturabiliyorum, ellerim tutuyor. Ellerimle imza atabiliyorum" diye konuştu. 

İlginizi Çekebilir

Otomobilin traktöre çarptığı kazada ağır yaralanan kadın kurtarılmadı

Denizli’nin Serinhisar ilçesinde seyir halindeki otomobilin, pulluk bağlı traktöre arkadan çarpması sonucu meydana gelen trafik kazasında ağır yaralanan kadın kurtarılmadı.

Kendisini silahla vuran şüpheliyi kovalayıp yere yıktı

Denizli'de bir araç kiralama firmasında alacak verecek meselesi yüzünden çıkan tartışma sonucu emekli polis, iş yeri sahibini silahla ateş ederek 2 yerinden yaraladı. Peş peşe tetiğe basan emekli polis olay yerinden kaçmaya çalışırken, yaralı iş yeri sahibi peşinden koşarak eline aldığı döner bıçağının sapını sırtına vurup yere düşürdüğü ve saldırganın yerde yatan yaralıya tekme attığı anlar saniye saniye görüntülere yansıdı.

Kayıp helikopter pilotu başına poşet geçirilmiş halde ölü bulundu

Denizli'de kötü koku ihbarı yapılan araçta, günlerdir kendisinden haber alınamayan kayıp helikopter pilotunun cansız bedeni bulundu. Eski eşine, yangın sezonunda görev yapacağı Denizli'den eşyaları almak için Isparta'ya döneceğini söyleyen pilot, başına poşet geçirilmiş halde ölü bulundu.

Denizli-Aydın Otoyolunda alev alan otomobil metal yığınına döndü

Denizli-Aydın Otoyolunda seyir halinde olan otomobil, bir anda alev topuna döndü. Patlamaların yaşandığı ve sızan yakıt nedeniyle çevreye yayılan yangında, araç metal yığınına döndü.

Motosikletten düşen şahıs hayatını kaybetti

Denizli’de motosiklet ile seyir halindeyken direksiyon hakimiyetini kaybeden şahıs kaza yaptı. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan 2 çocuk babası, tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.

Denizli'de esnaf ile zabıta arasında kaldırım işgali gerilimi

Denizli'de kaldırım işgallerinin önlenmesine yönelik yapılan denetimlerde, zabıta ekipleriyle esnaf arasında gerilim yaşandı. Bir mağazanın önündeki ürünler, zabıta ekipleri tarafından toplanarak götürüldü.

TÜM HABERLER