Darbe girişiminin ilk askeri duruşması Denizli’de başladı
ACIPAYAMDenizli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 15 Temmuz darbe girişimi soruşturması kapsamında, Denizli’deki askeri oluşumunun anlatıldığı ve anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs, Fetullahçı Terör Örgütüne üye olmakla suçlanan ve aralarında 11. Komando Tugayı eski Komutanı Tuğgeneral Kamil Özhan Özbakır'ın da bulunduğu 42’si tutuklu, 60 şüpheli asker hakim karşısına çıktı. Dava, Türkiye’de 15 Temmuz darbe girişimine fiili olarak katılan rütbeli askerlerin yargılanacağı ilk dava olma özelliğini de taşıyor.
Duruşmanın yapıldığı EGS Kongre ve Kültür Merkezinin etrafından polis ekipleri geniş güvenlik önlemi aldı. Duruşmaya sanık yakınları arandıktan sonra içeri girebildiler. Kongre Merkezinin dışında bahçesinde bir ambulans bekletildi.
"Sanıklar üçer defa ağırlaştırmış müebbetle yargılanacak"
Sanıklar, ‘Anayasal Düzeni Ortadan Kaldırmaya Teşebbüs Etme, Türkiye Büyük Millet Meclisini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme, Fetullahçı Terör Örgütüne üye olma suçlarından Türk Ceza Kanunu'nun 309/1, 311/1, 312/1, 314/2, sayılı Terörle Mücadele Kanunu'nun 5/1, yine Türk Ceza Kanunu'nun 53, 55, 58/9 ve 63. Maddelerinden yargılanacak. Şüpheliler, 3 defa ağırlaştırılmış müebbet, 1 defa 15 yıla kadar hapis cezası isteniyor.
İlginizi Çekebilir
Apartmanın çatısından düşen genç hayatını kaybetti
Denizli’de 7 katlı apartmanın çatısına çıkan genç, bilinmeyen bir nedenden dolayı aşağıya düşmesi sonucu hayatını kaybetti.
Denizli’nin gururu Toprak, 7 yaşında dünya üçüncüsü oldu
Denizli’nin 7 yaşındaki minik yeteneği Toprak Çınar Çon, İstanbul’da yapılan Dünya Dans Sporları (WDSF) Karayip Dansları Dünya Şampiyonasında 3. oldu.
Ünlü markalar uygun fiyatlarla Denizlilerle buluşuyor
Denizli'de haftanın 4 günü açık olan Cinkaya Alışveriş Merkezi dünyaca ünlü markaların üretim fazlası ürünleri vatandaşlarla buluşturuyor. Uygun fiyatları ve geniş ürün yelpazesiyle dikkat çeken alışveriş merkezi her yaştan vatandaşın uğrak noktası haline geliyor.
Denizli'de 5.6 büyüklüğünde deprem senaryosu tatbikatı
Denizli’de gerçekleştirilecek yerel düzey masabaşı ve saha tatbikatında 5.6 büyüklüğündeki deprem senaryosu canlandırıldı. 5 ilçede yıkımın yaşandığı senaryoda, enkaz altında kalan vatandaşlar kurtarıldı.
Yoldan çıkan otomobil ters döndü; 1 yaralı
Denizli'nin Acıpayam ilçesinde seyir halindeyken hakimiyetini kaybetmesi sonucu yoldan çıkarak yan yatan otomobil hurdaya döndü. Araç içinde sıkışan sürücü, itfaiye ekiplerince kurtarılarak en yakın hastaneye sevk edildi.
Denizli'nin yüksek kesimlerinde kar yağışı başladı
Denizli'de günlerdir devam eden sağanak yağışın ardından yüksek kesimlerde kar yağışı başladı.