DENİZLİ’YE AKILLI ULAŞIM SİSTEMİ GELİYOR
ACIPAYAMDenizli Büyükşehir Belediyesi, toplu taşıma sisteminde Türkiye'ye örnek olacak bir projeye imza atacak. Vatandaşların evinden çıkmadan toplu taşıma aracının ne zaman hangi duraktan geçeceği bilgisine akıllı telefon veya tabletlerden görebileceği uygulamada, kentin alternatif ulaşım bilgileri ile toplu taşıma rehberi gibi bir çok veri olacak.
Denizli'deki toplu taşımaya birçok yenilik getirecek uygulama ile vatandaşlara büyük kolaylık sağlanacak. Toplu taşıma ağı tek bir sistemden yönetilecek ve araçların anlık konum bilgileri, geliştirilecek yazılıma işlenecek. İşlenen bu veriler akıllı telefon veya tabletten anında görebilecek. Bu kapsamda Denizlililer daha evinden çıkmadan toplu taşıma aracının ne zaman durağına geleceği bilgisine anında ulaşabilecek. Cep telefonu ya da tabletinden nereye hangi toplu taşıma aracıyla gidebileceği verisini de görebilecek vatandaşlar; "Şu an şehrin neresindeyim? Sonraki toplu taşıma aracı saat kaçta gelecek?" gibi bir çok bilgiye istedikleri an sahip olabilecek. Kent trafiğine dahil edilecek akıllı sistem ile toplu taşımaya olan talebin artırılması hedeflenirken, bu artış bir yandan trafik yoğunluğunu azaltacak diğer yandan ise güvenlik anlamında birçok getiri sağlayacak. Özellikle veliler okul çıkışında sadece kendi çocuğunun, okul servisini izleyerek eğer isterse e-posta, SMS gibi bilgi mesajları alabilecek. Bu sayede vatandaşlar çocuğunun okula veya eve gitmek için bindiği öğrenci servisinin takibini yapabilecek.
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, hedeflerinin yolcu ve sürücü güvenliğinin sağlanması, toplu ulaşım kullanımının artırılması ve daha konforlu bir şehir yaratarak kentsel ulaşım sorunlarının çözülmesi olduğunu söyledi. Her ay yaklaşık 1.200 yeni aracın Denizli trafiğine girdiğini kaydeden Başkan Zolan, "2004 yılında Denizli'de 135 bin araç vardı, şu anda bu sayı yaklaşık 345 bin. Araç sayısı sürekli artıyor ancak buna rağmen yolları genişletme şansımız yok. Bu nedenle teknolojiyi en üst seviyede kullanarak yeni çözümler getirmeye çalışıyoruz. Akıllı ulaşım sistemimiz de bunlardan biri" dedi.
İlginizi Çekebilir
Otomobilin traktöre çarptığı kazada ağır yaralanan kadın kurtarılmadı
Denizli’nin Serinhisar ilçesinde seyir halindeki otomobilin, pulluk bağlı traktöre arkadan çarpması sonucu meydana gelen trafik kazasında ağır yaralanan kadın kurtarılmadı.
Kendisini silahla vuran şüpheliyi kovalayıp yere yıktı
Denizli'de bir araç kiralama firmasında alacak verecek meselesi yüzünden çıkan tartışma sonucu emekli polis, iş yeri sahibini silahla ateş ederek 2 yerinden yaraladı. Peş peşe tetiğe basan emekli polis olay yerinden kaçmaya çalışırken, yaralı iş yeri sahibi peşinden koşarak eline aldığı döner bıçağının sapını sırtına vurup yere düşürdüğü ve saldırganın yerde yatan yaralıya tekme attığı anlar saniye saniye görüntülere yansıdı.
Kayıp helikopter pilotu başına poşet geçirilmiş halde ölü bulundu
Denizli'de kötü koku ihbarı yapılan araçta, günlerdir kendisinden haber alınamayan kayıp helikopter pilotunun cansız bedeni bulundu. Eski eşine, yangın sezonunda görev yapacağı Denizli'den eşyaları almak için Isparta'ya döneceğini söyleyen pilot, başına poşet geçirilmiş halde ölü bulundu.
Denizli-Aydın Otoyolunda alev alan otomobil metal yığınına döndü
Denizli-Aydın Otoyolunda seyir halinde olan otomobil, bir anda alev topuna döndü. Patlamaların yaşandığı ve sızan yakıt nedeniyle çevreye yayılan yangında, araç metal yığınına döndü.
Motosikletten düşen şahıs hayatını kaybetti
Denizli’de motosiklet ile seyir halindeyken direksiyon hakimiyetini kaybeden şahıs kaza yaptı. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan 2 çocuk babası, tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.
Denizli'de esnaf ile zabıta arasında kaldırım işgali gerilimi
Denizli'de kaldırım işgallerinin önlenmesine yönelik yapılan denetimlerde, zabıta ekipleriyle esnaf arasında gerilim yaşandı. Bir mağazanın önündeki ürünler, zabıta ekipleri tarafından toplanarak götürüldü.