Cahit ÖZKAN “Cumhurbaşkanlığı Modeli“ ile Alakalı Kitap Yazdı
ACIPAYAMAK Parti Denizli Milletvekili Av. Cahit ÖZKAN, 16 Nisan'da gerçekleşecek referandum öncesinde, Anayasa değişiklik paketi ile alakalı yazdığı "Tarihi, Siyasi ve Hukuki Yönleriyle Cumhurbaşkanlığı Modeli" kitabını yayımladı.
AK Parti Denizli Milletvekili Av. Cahit ÖZKAN, yeni kitabı "Tarihi, Siyasi ve Hukuki Yönleriyle Cumhurbaşkanlığı Modeli" ile anayasacılık tarihimizi geçmişten günümüze analiz ediyor. ÖZKAN; "Anayasa nedir?", "Her devlet için ortak bir anayasal metin var mıdır?", "Siyasi tarihimizde hangi liderler, hangi gerekçelerle başkanlık sistemini savunmuştur?", "Cumhurbaşkanlığı Modeli, Kuvvetler ayrılığını ortadan kaldırıyor mu?", "Değişikliğin ülkemiz açısından avantajları nelerdir?" gibi 40 soruya verdiği cevaplarla, anayasa değişikliğinin gerekliliğini akıcı ve açıklayıcı bir dille ele almış.
Anayasa Komisyonu Başkanı ve İstanbul Milletvekili Sn. Mustafa ŞENTOP'un;
"Bölgenin, Avrupa'nın ve Dünya'nın yeniden inşa edildiği bu önemli dönemde, Türkiye’nin de kendisini yeniden inşa ederek bu sürece katılması mümkündür. Bu dönüşüm ve gelişim sürecinin doğru anlatılması, karar mercii olan milletimizin temel haklarından biridir. Bununla birlikte ülkemizin bu değişim devrini kayıt altına almak ve yazılı metinlere dönüştürmek, bir arşiv ve tarih çalışması olacağı sebebiyle de son derece önem arz etmektedir. Doğru kaynaklarla beslenen, objektif olarak bilgilendirme amacıyla kaleme alınan eserler bugüne ışık tutarken, yapılan çalışmaların kıymetini ve önemini gelecek kuşaklara aktaracaktır.
Tüm bu ilkeler göz önünde bulundurularak, emek ve özenle hazırlanan bu eserin de yaşadığımız dönemin önemli kaynaklarından biri olacağı inancındayım. Değerli arkadaşım Cahit Özkan Bey'i tebrik ediyor, faydalı eserlerinin devamını diliyorum."
sözleriyle değerlendirdiği eser, referandum sürecinde adından epeyce söz ettireceğe benziyor.
İlginizi Çekebilir
Otomobilin traktöre çarptığı kazada ağır yaralanan kadın kurtarılmadı
Denizli’nin Serinhisar ilçesinde seyir halindeki otomobilin, pulluk bağlı traktöre arkadan çarpması sonucu meydana gelen trafik kazasında ağır yaralanan kadın kurtarılmadı.
Kendisini silahla vuran şüpheliyi kovalayıp yere yıktı
Denizli'de bir araç kiralama firmasında alacak verecek meselesi yüzünden çıkan tartışma sonucu emekli polis, iş yeri sahibini silahla ateş ederek 2 yerinden yaraladı. Peş peşe tetiğe basan emekli polis olay yerinden kaçmaya çalışırken, yaralı iş yeri sahibi peşinden koşarak eline aldığı döner bıçağının sapını sırtına vurup yere düşürdüğü ve saldırganın yerde yatan yaralıya tekme attığı anlar saniye saniye görüntülere yansıdı.
Kayıp helikopter pilotu başına poşet geçirilmiş halde ölü bulundu
Denizli'de kötü koku ihbarı yapılan araçta, günlerdir kendisinden haber alınamayan kayıp helikopter pilotunun cansız bedeni bulundu. Eski eşine, yangın sezonunda görev yapacağı Denizli'den eşyaları almak için Isparta'ya döneceğini söyleyen pilot, başına poşet geçirilmiş halde ölü bulundu.
Denizli-Aydın Otoyolunda alev alan otomobil metal yığınına döndü
Denizli-Aydın Otoyolunda seyir halinde olan otomobil, bir anda alev topuna döndü. Patlamaların yaşandığı ve sızan yakıt nedeniyle çevreye yayılan yangında, araç metal yığınına döndü.
Motosikletten düşen şahıs hayatını kaybetti
Denizli’de motosiklet ile seyir halindeyken direksiyon hakimiyetini kaybeden şahıs kaza yaptı. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan 2 çocuk babası, tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.
Denizli'de esnaf ile zabıta arasında kaldırım işgali gerilimi
Denizli'de kaldırım işgallerinin önlenmesine yönelik yapılan denetimlerde, zabıta ekipleriyle esnaf arasında gerilim yaşandı. Bir mağazanın önündeki ürünler, zabıta ekipleri tarafından toplanarak götürüldü.