© Haber Acıpayam 2022

Birden fazla sahte engelli raporu düzenleyip, vergi indirimlerinden faydalanmışlar

Denizli il Emniyeti Müdürlüğü KOM Şubesi tarafından sahte engelli raporu düzenleten çeteye yönelik düzenlenen operasyonun detayları ortaya çıktı. Gözaltına alınan şahısların, sahte engelli raporu düzenledikleri ve bu sayede vergi indirimi ile engellilere tanınan haklardan faydalandıkları tespit edildi. Operasyonda gözaltına alınan 21 kişi hakkında işlem yapıldı.

 Denizli il Emniyeti Müdürlüğü KOM Şubesi tarafından sahte engelli raporu düzenleten çeteye yönelik düzenlenen operasyonun detayları ortaya çıktı. Gözaltına alınan şahısların, sahte engelli raporu düzenledikleri ve bu sayede vergi indirimi ile engellilere tanınan haklardan faydalandıkları tespit edildi. Operasyonda gözaltına alınan 21 kişi hakkında işlem yapıldı. 
Denizli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi dedektifleri, sahte engelli raporu düzenleyen bir çeteyi takibe aldı. Ekipler, ‘nitelikli dolandırıcılık’ suçunun önlenmesi amacıyla, zanlıları 3 ay boyunca takip etti. 

Özür oranlarını yükseltmişler 
Yürütülen çalışmalar neticesinde zanlıların, engelli sağlık kurulu raporu alımında, özrü ve engeli bulunmadığı halde rapor alma sürecinde, hastane çalışanları ve doktorların bilgisi dışında usulsüz şekilde özür oranlarını yükselttiği, özrü bulunmadığı halde varmış gibi gösterildiği ve haksız kazanç sağlandığı belirlendi. Engelli sağlık kurulu raporu alan şahıslar adına haksız kazanç teminin olduğu, birden fazla kişiye engelli sağlık raporu alınarak vergi indirimleri ve engellilere tanınan haklardan faydalanıldığı tespit edildi. 
Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tespit edilen 21 şahsı gözaltına almak için harekete geçti. 
Denizli ve Uşak'ta 13 ayrı adrese yapılan baskınlarda 21 kişi gözaltına alındı. Yapılan aramalarda belge, döküman ve üzerinde oynamalar yapılarak usulsüz şekilde hazırlanmış çok sayıda engelli sağlık kurulu raporu ele geçirildi. 
Operasyon neticesinde yakalanan 21 şüpheli şahıs hakkında ‘nitelikli dolandırıcılık’ suçundan adli işlem yapıldı. Adli mercilere sevk edilen 2 şüpheli şahıs tutuklandı, 1 şüpheli şahıs adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 

İlginizi Çekebilir

Trafikte akrobatik hareketler yapan motosikletliye 86 bin lira ceza kesildi

Denizli’de akrobatik hareketler yaparak trafiğe tehlikeye atan ehliyetsiz motosiklet sürücüsüne, emniyet ekipleri tarafından 86 Bin TL’lik cezai işlem uygulandı.

Yağışlı hava ve sürat, kazayı beraberinde getirdi: 1’i ağır 8 yaralı

Denizli’de yağışlı hava ve sürat nedeniyle meydana gelen kazada 3 araç birbirine girdi. 2 aracın kullanılamaz hale geldiği kazada 1’i ağır 8 kişi yaralandı.

Otomobilin traktöre çarptığı kazada ağır yaralanan kadın kurtarılmadı

Denizli’nin Serinhisar ilçesinde seyir halindeki otomobilin, pulluk bağlı traktöre arkadan çarpması sonucu meydana gelen trafik kazasında ağır yaralanan kadın kurtarılmadı.

Kendisini silahla vuran şüpheliyi kovalayıp yere yıktı

Denizli'de bir araç kiralama firmasında alacak verecek meselesi yüzünden çıkan tartışma sonucu emekli polis, iş yeri sahibini silahla ateş ederek 2 yerinden yaraladı. Peş peşe tetiğe basan emekli polis olay yerinden kaçmaya çalışırken, yaralı iş yeri sahibi peşinden koşarak eline aldığı döner bıçağının sapını sırtına vurup yere düşürdüğü ve saldırganın yerde yatan yaralıya tekme attığı anlar saniye saniye görüntülere yansıdı.

Kayıp helikopter pilotu başına poşet geçirilmiş halde ölü bulundu

Denizli'de kötü koku ihbarı yapılan araçta, günlerdir kendisinden haber alınamayan kayıp helikopter pilotunun cansız bedeni bulundu. Eski eşine, yangın sezonunda görev yapacağı Denizli'den eşyaları almak için Isparta'ya döneceğini söyleyen pilot, başına poşet geçirilmiş halde ölü bulundu.

Denizli-Aydın Otoyolunda alev alan otomobil metal yığınına döndü

Denizli-Aydın Otoyolunda seyir halinde olan otomobil, bir anda alev topuna döndü. Patlamaların yaşandığı ve sızan yakıt nedeniyle çevreye yayılan yangında, araç metal yığınına döndü.

TÜM HABERLER