© Haber Acıpayam 2022

ACIPAYAM VE 3 DİĞER İLÇEDE KUDUZ ALARMI

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Denizli İl Müdürlüğü, Acıpayam, Çal, Çivril ve Buldan ilçelerinde kuduz vakalarının görüldüğünü ve aşılama çalışmalarının başlatıldığını bildirdi. Açıklamada kuduz hastalığının tehlikeli bir hastalık olduğu ve insanlara da bulaşabileceği belirtildi.

Denizli’nin Acıpayam, Çal, Çivril ve Buldan ilçelerinde yaşanan kuduz vakaları yetkilileri harekete geçirdi. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada, son günlerde Ege Bölgesi’nde kuduz vakası olaylarının görüldüğü ve Denizli’de de 4 ilçede kuduz hastalığının görüldüğü bildirildi. Açıklamada, 4 ilçede kuduz hastalığına yönelik çalışma başlatıldığı ve aşılama yapıldığı belirtildi. Kuduz hastalığının tehlikeli bir hastalık olduğu ve insanlara da bulaşabileceği kaydedilen açıklamada, kuduz vakalarının büyük çoğunlukla rakun, kokarca, yarasa, tilki ve çakal gibi yabani hayvanlarda rastlandığı belirtildi. Evcil hayvanlarda ise daha sık kedi, köpek ve sığırlarda görüldüğü kaydedildi.
Bir hayvan tarafından ısırılan vatandaşların mutlaka sağlık kuruluşuna gitmesi gerektiği belirtildiği açıklamanın devamında şunlara yer verildi:
"Kuduz veya kuduz şüpheli bir hayvan tarafından ısırılan bir kişi en kısa sürede bir sağlık kuruluşuna başvurmalıdır. Isırık bölgesi bol sabunlu su veya antiseptik solüsyonlar ile temizlenmelidir. Yaraların yıkanması ile bulaşık bölgedeki virüslerin yarısı yara bölgesinden uzaklaştırılmış olur. Bugün insanlarda hiçbir yan etki göstermeyen kuduz aşıları uygulanmaktadır. Isıran kuduz şüpheli hayvan derhal veteriner hekime gösterilmelidir. Hükümet veteriner hekimi ısıran hayvanı on gün süreyle gözetim altına alacaktır. Gözetim süresinde ölen hayvanın başı laboratuvara gönderilerek kuduz olup olmadığı belirlenecektir."

İlginizi Çekebilir

Kendisini silahla vuran şüpheliyi kovalayıp yere yıktı

Denizli'de bir araç kiralama firmasında alacak verecek meselesi yüzünden çıkan tartışma sonucu emekli polis, iş yeri sahibini silahla ateş ederek 2 yerinden yaraladı. Peş peşe tetiğe basan emekli polis olay yerinden kaçmaya çalışırken, yaralı iş yeri sahibi peşinden koşarak eline aldığı döner bıçağının sapını sırtına vurup yere düşürdüğü ve saldırganın yerde yatan yaralıya tekme attığı anlar saniye saniye görüntülere yansıdı.

Kayıp helikopter pilotu başına poşet geçirilmiş halde ölü bulundu

Denizli'de kötü koku ihbarı yapılan araçta, günlerdir kendisinden haber alınamayan kayıp helikopter pilotunun cansız bedeni bulundu. Eski eşine, yangın sezonunda görev yapacağı Denizli'den eşyaları almak için Isparta'ya döneceğini söyleyen pilot, başına poşet geçirilmiş halde ölü bulundu.

Denizli-Aydın Otoyolunda alev alan otomobil metal yığınına döndü

Denizli-Aydın Otoyolunda seyir halinde olan otomobil, bir anda alev topuna döndü. Patlamaların yaşandığı ve sızan yakıt nedeniyle çevreye yayılan yangında, araç metal yığınına döndü.

Motosikletten düşen şahıs hayatını kaybetti

Denizli’de motosiklet ile seyir halindeyken direksiyon hakimiyetini kaybeden şahıs kaza yaptı. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan 2 çocuk babası, tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.

Denizli'de esnaf ile zabıta arasında kaldırım işgali gerilimi

Denizli'de kaldırım işgallerinin önlenmesine yönelik yapılan denetimlerde, zabıta ekipleriyle esnaf arasında gerilim yaşandı. Bir mağazanın önündeki ürünler, zabıta ekipleri tarafından toplanarak götürüldü.

Kayıp motorcu ormanlık alanda kafasından vurulmuş halde bulundu

Muğla’dan memleketi Denizli’ye gelmek için yola çıkan ve sonrasından 3 gündür kendisinden haber alınamayan genç motosikletli kurye, ormanlık alanda başından vurulmuş halde bulundu.

TÜM HABERLER