40 bin zeytin fidanı atıl tarım arazisiyle buluşacak
ACIPAYAMDenizli Büyükşehir Belediyesi, atıl tarım alanlarında zeytin yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılması ve üreticilere sertifikalı fidan kullanma alışkanlığının kazandırılması amacıyla 7 ilçede 530 çiftçiyi kapsayan 40 bin zeytin fidanı hibe projesine başladı. Tarım ve Orman Denizli İl Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleştirilen projekapsamında ilk zeytin fidanı dağıtım töreni Kale ilçesinde yapıldı. Kale Kapalı Pazaryeri’nde düzenlenen programa, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Kale Kaymakamı Mücahit Enes Yıldız, Kale Belediye Başkanı Mehmet Salih Sağınç, AK Parti Kale İlçe Başkanı Bilal Tıkım, Denizli Tarım ve Orman İl Müdürü Şakir Çınar, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Denizli’de 81 bin dekar alanda 2 milyonun üzerinde zeytin ağacında üretim yapıldığını ifade eden Tarım ve Orman İl Müdürü Çınar, proje ile atıl tarım arazilerinin değerlendirilmesinin çok önemli olduğunu ifade etti. Büyükşehir Belediyesi ile pek çok konuda üreticiye destek olduklarını vurgulayan Çınar, “Biz 3 bin fidan dağıtabilir miyiz?’ derken, Denizli Büyükşehir Belediyesi sadece 40 bin fidanın yüzde 75 bütçesini karşıladı. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolan’ındesteği çok önemli, kendisine müteşekkiriz” diye konuştu.
"Denizli’nin zeytin üretim merkezi Kale"
Kale Belediye Başkanı Mehmet Salih Sağınç ise, Denizli’nin zeytin üretim merkezinin Kale olduğunu ifade ederek, Denizli Büyükşehir Belediyesinin destekleriyle zeytin fidanı dağıtımının gerçekleşmesinden dolayı büyük bir mutluluk duyduklarını ifade etti. Kale’de geçtiğimiz yıl 32 bin dekarlık alanda 1 milyonun üzerinde zeytin ağacı ile üretim yapıldığına dikkati çeken Sağınç, bu sene yeni dikilecek fidanlarla bu rakamın 35 bin dekara yaklaştığını söyledi. Kale Kaymakamı Mücahit Enes Yıldız da, Kale’nin en önemli tarımsal faaliyetlerinden olan zeytinciliğin, bugün yapılan desteklerle birlikte üretimi kat be kat artıracağını kaydetti. Yıldız, yapılan desteklemelerden dolayı Denizli Valililiği, Büyükşehir Belediyesi ile Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’ne teşekkür etti.
Büyükşehir her zaman üreticinin yanında
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, üretimin çok kıymetli olduğunu bilhassa da tarımsal üretimin hayati derecede önem arz ettiğini ifade etti. Çiftçi ve üreticilerin her zaman yanında olduklarını belirten Başkan Zolan, “Bizlere düşen, bu gayretinizidesteklemek, işinizi kolaylaştırmak ve teşvik etmektir. Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak tarım ve hayvancılıkta çok farklı projeler gerçekleştirdik.Bu desteğimizle de 40 binzeytin fidanı toprakla buluşacak. Zeytin ve zeytinyağının ne kadar sağlıklı olduğunu, ne kadar kıymetli olduğunu sizler benden daha iyi biliyorsunuz" dedi. Üretimin devamlılığı için çalıştıklarınıifade eden Başkan Zolan, "Biz istiyoruz ki ekilmedik, dikilmedik yer kalmasın. Üretim anlamında tüm arazilerimizi kullanalım.Boş, atılarazimiz kalmasın" diye konuştu.
"Aşamayacağımız engel, varamayacağımız hedef yoktur"
Pandemi sürecinde tarımsal üretimimin hayati derecede önemli olduğunun bir kez daha anlaşıldığını söyleyen Başkan Zolan, şunları kaydetti: "Biz, bir ve beraber olduğumuz, kol kola girdiğimizve çalıştığımız sürece aşamayacağımız engel, varamayacağımız hedef yoktur. Yeter ki birliğimizi muhafaza edelim ve gayretimizi eksik etmeyelim. Biz Büyükşehir olduktan sonra Kalemize, diğer ilçelerimize, mahallelerimize elimizden gelen en üst seviyede destek olmaya çalıştık. Sorunları ortadan kaldırmak için gece gündüz gayret ettik.” Başkan Zolan, dikilecek zeytin fidanlarının bereketli olmasını dileyerek çiftçilere bol kazançlar diledi. Konuşmanın ardından Başkan Zolan ve beraberindekiler Kale ilçesinde 160 çiftçiye hibe edilecek 16 bin zeytin fidanının ilk dağıtımını yaptı.
1428 dekar alanda 40.000 zeytin fidanı toprakla buluşacak
Denizli Büyükşehir Belediyesi zeytin fidanı hibe projesini Babadağ, Beyağaç, Buldan, Kale, Merkezefendi, Pamukkale ve Sarayköy ilçelerindehayata geçiriyor. Denizli Büyükşehir Belediyesi, atıl tarım alanlarında zeytin bahçesi tesis edilerek zeytin yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılması, üreticilere sertifikalı fidan kullanma alışkanlığının kazandırılması ve ailelere katma değer sağlanması amacıyla toplam 1.428 dekar alan için 530 çiftçiyi kapsayan proje ile 40.000 adet sertifikalı zeytin fidanınıyüzde 75 hibeli olarak destekliyor.
İlginizi Çekebilir
Meteoroloji Denizli’yi kuvvetli rüzgar ve fırtınaya karşı uyardı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü Denizli’yi sarı kod ile uyararak kuvvetli rüzgar ve fırtına beklendiğini açıkladı.
Türkiye’de ilk kez uygulanan topraksız dikey tarım safran tesisinde hasat başladı
Denizli’de iki arkadaşın ortak kurduğu ve Türkiye’de ilk kez uygulanan topraksız dikey tarım safran üretim tesisinde hasat heyecanı yaşandı.
Pamukkale Turizm ekspres seferleriyle Denizli - İzmir arasını 2,5 saate düşürdü
Türkiye'nin önde gelen seyahat firması Pamukkale Turizm, kısa süre önce ulaşıma açılan Aydın-Denizli Otoyolundan düzenlediği ekspres seferleriyle Denizli-İzmir arasındaki seyahat süresini 2 saat 30 dakikaya düşürdü.
Denizli’de bin 158 diyaliz hastası nakil bekliyor
3-9 Kasım Organ Bağışı haftası dolayısıyla açıklamalarda bulunan İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk, yapılan tüm çalışmalara rağmen bağış oranlarının düşük seviyede olduğunu belirtti. Denizli’de bin 158 diyaliz hastasının bulunduğunu ifade eden Uz. Dr. Öztürk, 2024 yılında gerçekleşen 28 beyin ölümünün 10’undan donör alındığını söyledi.
Lezzetiyle meşhur Çakır havucunda hasat başladı
Denizli’nin Acıpayam ilçesinde uzun yıllardır dikimi yapılan ve adını bulunduğu mahalleden alan Çakır havucunun hasadına başlanıldı.
Kayıt dışı istihdamla mücadele denetimleri aralıksız sürdürülüyor
Sosyal Güvenlik Kurulu (SGK) Denizli İl Müdürü Abdullah Mersin, kayıtlı dışı istihdamın önlenmesine yönelik denetimlerin aralıksız olarak sürdürüldüğünü belirterek, “Kayıt dışı çalışan bir işçinin emekli olma hakkı yoktur ve kanuni haklarından yararlanamaz” dedi.