ÇAMELİ KOLAK GÖLÜNE 10 BİN SAZAN BIRAKILDI

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ÇAMELİ KOLAK GÖLÜNE 10 BİN SAZAN BIRAKILDI
Kolak Gölü Mesire Alanında bulunan Göle Çameli Belediyesi ve Çameli Tarım İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü işbirliği içerisinde temin ettiği 10 bin yavru pullu sazan balığı göle bırakıldı.
Kolak Gölü Mesire Alanında bulunan Göle Çameli Belediyesi ve Çameli Tarım İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü işbirliği içerisinde temin ettiği 10 bin yavru pullu sazan balığı göle bırakıldı.
Denize kıyısı olmamasına rağmen sahip olduğu göletlerle önemli miktarda balık üretim potansiyeline sahip olan Çameli'de su ürünleri popülasyonunun artırılması amacıyla her yıl düzenli olarak yapılan balıklandırma çalışmaları kapsamında Çameli'de daki Kolak Gölüne yavru sazan balığı bırakıldı.
Balıkların doğal şartlarda iki yıl sonra yenilenilir seviye olarak değerlendirilen 1 kiloya ulaşması bekleniyor. Sazan balıkları yaklaşık 25 kiloya kadar büyüyebiliyor.

“10 BİN BALIK BIRAKILDI”
Çameli Belediye Başkanı Cengiz ARSLAN Kolak Gölü’ne bırakılan yavru pullu sazan balığı sayısının 10 bin olduğunu açıkladı. Halk arasında pullu sazan olarak da bilinen balıkların normal doğa şartlarında iki yıl sonra yenilebilir seviye olarak bilinen 1 kilogram ağırlığa ulaşacağı Pullu sazan balığı lezzetli ve bölgede talep olan bir tür. Popülasyonunu sürdürmek adına bıraktığımız onbinlerce balık yıllar sonra 25 kiloya kadar büyüyebilecek” diye konuştu.

“YETİŞENE KADAR KORUMALIYIZ”
Katkıları için Çameli Tarım İlçe Müdürlüğüne teşekkür eden Çameli, Belediye Başkanı Cengiz ARSLAN gölden avlananlara da çağrıda bulundu. ARSLAN Geçen sene bu zamanlarda da ilk 10 bin yavruı pullu sazan balığı bıraktık şu anda hepsi gölde yüzüyor , “Bugün Göle bıraktığımız yavru balıkların büyüyebilmesi için vatandaşlarımızın da duyarlı olmasını bekliyoruz. Kolak Gölü’nü çevreden gelen zararlılardan korumamız gerekiyor. Bunların başında ise Piknik yapmaya gelen misafirlerimizin ve çiftcilerimizin ziraii atıkları geliyor. Eğer göle atık ulaşırsa bırakılan balıklar ölecek ve göldeki balık sayısı yok olmaya yüz tutacaktır. Bir başka dikkat etmemiz gereken konu ise balık avcılığı. Gölden avlananların yavru balıklara zarar vermeyecek şekilde avlanabilir boy yasaklarına uygun olan göz aralıklarına sahip ağlarla avlanmaları gerekiyor. Yada yakalanan yavru balıkları zaman kaybeden yeniden göle bırakmalıyız” dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
ACIPAYAM'DA YANGINÖnceki Haber

ACIPAYAM'DA YANGIN

Sıcak hava kalp krizi riskini tetikliyorSonraki Haber

Sıcak hava kalp krizi riskini tetikliyor

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!