Başkan Osman Zolan'dan 2019 yılı değerlendirme toplantısı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkan Osman Zolan'dan 2019 yılı değerlendirme toplantısı
"2019'da da hizmet destanları yazdık"Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 2019 yılı Değerlendirme Toplantısı düzenledi. 2019'da da hizmet destanları yazdıklarını vurgulayan Başkan Osman Zolan, "2019 muhteşem bir yıl oldu" dedi

Başkan Osman Zolan'dan 2019 yılı değerlendirme toplantısı

"2019'da da hizmet destanları yazdık"

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 2019 yılı Değerlendirme Toplantısı düzenledi. 2019'da da hizmet destanları yazdıklarını vurgulayan Başkan Osman Zolan, "2019 muhteşem bir yıl oldu" dedi.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 2019 yılı Değerlendirme Toplantısı düzenledi. Meclis Salonu'nda düzenlenen toplantıya Başkan Zolan'ın yanı sıra Genel Sekreter ve Büyükşehir DESKİ Genel Müdürü Mustafa Ünal, Meclis Başkan Vekili Ali Değirmenci, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, Aytaç Turgut ve Ali Aydın ile Büyükşehir DESKİ Genel Müdür Yardımcısı Halil İbrahim Buldaş ve daire başkanları katıldı. 2019 yılının çok hareketli ve yoğun bir yıl olduğunu belirten Başkan Osman Zolan, 2019'da yerel seçimlerin olmasının ayrı bir yoğunluk, heyecan ve motivasyon getirdiğini ifade ederek, vatandaşların demokrasinin gereği olarak kendine hizmet edecekleri seçtiğini söyledi. Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak 6 yıl boyunca kentin 19 ilçe ve 622 mahallesine hizmet ettiklerini kaydeden Başkan Osman Zolan, şunları söyledi: "Birçok zorlukları ve sıkıntıları ortadan kaldırdık. Aynı anlayışla çalışmalarımıza devam ediyoruz. 2019'da devasa hizmetler ortaya çıktı. Bunlardan en önemlisi, Denizli tarihindeki bütçesi en büyük yatırım olan Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi oldu. Hizmete sunduğumuz günden itibaren burada birçok etkinlik yapıldı. Denizlimiz kültür ve sanatla buluştu. Bu yatırımla kentimizin uzun süredir ihtiyacı olan bir tesisi karşılamış olduk."

Nerede dert var, nerede ihtiyaç varsa Büyükşehir orada

Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak ulaşımda çok büyük projeleri hayata geçirdiklerini anlatan Başkan Osman Zolan, "Nerede dert var, nerede ihtiyaç varsa 'bizim asli görevimiz değil' demedik, gece gündüz çalışarak o ihtiyacı giderdik" diyerek, 2019'da gerçekleştirdikleri yatırımları sıraladı: "50 metrelik Yeni Çevre Yolu, İlbade – 29 Ekim Bulvarı arası Yeni Cadde, Sokak Hayvanları Barınma, Rehabilitasyon Merkezi ve Doğal Yaşam Parkı, Kamyon ve Tır Garajı, UMKE, 112 Acil İstasyonu ve Aile Sağlığı Merkezi Kompleksi, Bağbaşı 112 Acil İstasyonu, Üçler 112 Acil İstasyonu, 140 km asfalt yol yaptık, 120 km beton kilit parke yol ve kaldırım yaptık, Kumkısık mevkisindeki Katı Atık Bertaraf tesisimizin kapasitesini artırarak 3.lot 1. Bölümü devreye aldık, Pamukkale Özel Çevre Koruma Bölgesi’ne ait 1/25.000 ölçekli nazım imar planını hazırladık."

"Tarihimize sahip çıktık"

2019 yılında Denizli ile beraber Türkiye'de toplam 4 belediyenin gerçekleştirdiği İklim Değişikliği Eylem Planı’nı hazırladıklarını belirten Başkan Osman Zolan, "Akıllı şehir uygulamalarımız kapsamında;

Adres bilgi sistemimizde yer alan hava görüntülerini yenileyerek vatandaşlarımızın daha güncel ve kaliteli bilgilere ulaşmasını sağladık. Toplu ulaşımda Akıllı Duraklar ve Denizli Kart Online Yükleme Sistemi devreye girdi.

Özel İdare İşhanı’nı yeşil alan olarak kentimize kazandırdık" dedi. "Tarihimize sahip çıkıyoruz" diyen Başkan Osman Zolan, "Kaybolmaya yüz tutmuş değerlerimizi yeniden ayağa kaldırarak gelecek nesillere kazandırıyoruz. Bu kapsamda: İlbade Mezarlığı, Mehmet Gazi Türbesi ve Çivril Mavi Ev restorasyonunu tamamladık. Laodikya Antik Kenti 2200 yıllık Batı Tiyatrosu kazı ve restorasyon çalışmalarımız devam ediyor. Güney Hükümet Konağı ve Lojmanı Restorasyonu ile Buldan Tarakçı Evi çevre düzenleme çalışmaları devam ediyor" dedi.

Büyükşehir İtfaiye 2019’da 42.182 ihbarı değerlendirdi

2019 yılında Serinhisar Gençlik ve Kültür Merkezi, Hayri Dev Kültür Merkezi, Kale Meslek Yüksekokulu, Bozkurt- İnceler Sosyal Tesisi, Acıpayam Yeşilyuva Sosyal Tesisi ve 2 adet halı sahayı ( Acıpayam Alaattin - Dedebağ) tamamlayarak hizmete aldıklarını kaydeden Başkan Osman Zolan, "Buldan-Güney Katı Atık Aktarma İstasyonumuz devam ediyor. 2019 yılında çiftçilerimize 25 ton elma sirkesi, 285.000 adet ceviz fidanı dağıttık, 2020 yılında da çiftçilerimize 30 ton elma sirkesi ile 200.000 adet ceviz fidanı dağıtacağız. Bunun yanında 2019 yılında elma iç kurdu ile biyoteknik mücadeleye başladık" diye konuştu. Büyükşehir İtfaiye Teşkilatının 19 İlçede 52 İstasyon, 94 araç ve 520 personel ile hizmet ettiğini belirten Başkan Zolan, "Büyükşehir İtfaiyemiz 2019'da 4.178 yangın, 2.201 kurtarma ve 618 trafik kazası olmak üzere toplam 6.997 olaya müdahale etti. 42.182 ihbarı değerlendiren itfaiye teşkilatımız 46.568 kişiye eğitim verdi, 1.521 işyerini de denetlendi" dedi.

20 branşta 50 bin kişiye spor kursu

Büyükşehir Belediyesi Evde Bakım ve Sağlık Merkezi'nin 2019 yılında, 6.029 kişiye evde bakım, 7.893 kişiye evde sağlık, 2.333 kişiye de hasta nakil hizmeti verdiğini anlatan Başkan Zolan, şunları kaydetti: "Ekiplerimiz 16 binin üzerindeki vatandaşımızı 226 bin kez ziyaret ederek dertlerine derman oldu. Bunların yanında Sevgi Eli, Genç Denizli, Evlilik Okulu ve Hamilelik Okulu hizmetlerimiz devam etti. 20 branşta 50 bin vatandaşımıza ücretsiz spor kursu verdik. Kendi işini kurmak isteyen girişimci hanım kardeşlerimize Mikrokredi Ofisimiz ile destek oluyoruz. Denizli Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kurs Merkezlerimizde (DENMEK) vatandaşlarımız 53 farklı branşta meslek edindirme ve hobi kurslarımızdan faydalanıyor. Her yıl 3.000 lise öğrencimize öğrenim yardımı yapıyoruz. Eğitim İçin El Ele Projesi ile gençlerimizi ücretsiz olarak üniversite sınavına hazırlıyoruz. Sosyal Etkinlik Merkezlerimizde ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerimize derslerine yönelik eğitim veriyoruz. Halk oyunları kurslarımızla kültürel mirasımızı gelecek nesillerimize aktarıyoruz. Konservatuarımızda 12 enstrüman dalında ücretsiz eğitim veriyoruz."

Büyükşehir Meclisi 789 karar imza attı

Geçen yıl 3. Kitap Fuarı’nı düzenlediklerini belirten Başkan Zolan, "Termal İyi Gelir Projesi ile Denizlimizin turizmine destek olduk. EMITT 2019 ve 13. Uluslararası Travel Turkey İzmir Fuarlarında da Denizlimizi başarılı bir şekilde tanıttık. Kazıkbeli Savaşı ve Miryokefalon Savaşı anma etkinlikleri ile tarihimize sahip çıkıyoruz. Büyükşehir Şehir Tiyatrosu ve Genç Denizli Tiyatro Kulübü ile şehrimizi tiyatro ile buluşturuyoruz. 33. Uluslararası Amatör Tiyatro Festivali, Liseler Arası 5. Tiyatro Şenliği, 3. Ulusal Çocuk Tiyatrosu Şenliği, Denizli 8. Uluslararası Ege Âşıklar Bayramı, 5. Uluslararası Denizli Cam Bienali ve 9. Kömürcüoğlu Taş Heykel Kolonisi düzenledik" dedi. Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 2019 yılında 11 toplantı gerçekleştirerek, toplam 23 birleşimde 789 karara imza attığını kaydeden Başkan Zolan, "Büyükşehir DESKİ 5 genel kurulda 49 karara imza attı. Büyükşehir Meclisi ve DESKİ Genel Kurulu toplamda 838 maddeyi karara bağladı. Bu maddelerden % 95’i oy birliği ile kabul edildi" diye konuştu.

"2020 yılında da hız kesmeden çalışmalarımıza devam edeceğiz"

Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak 2019 yılında yoğun bir çalışma gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Zolan, "2019 yılında hız kesmeden, hiçbir engel tanımadan koşmaya ve hizmet destanları yazmaya devam ettik. Vatandaşımızın teveccühü ile gece gündüz çalışmaya devam ettik. Tüm vatandaşlarıma teşekkür ediyorum. 2020 yılında da hız kesmeden çalışmalarımıza devam edeceğiz" dedi. 2020 yılında gerçekleştirecekleri projelerin bazılarını anlatan Başkan Zolan, "Altyapısı tamamlanan mahallelerimiz başta olmak üzere 50 km. sıcak asfalt yol ve kaldırım çalışması, 120 km beton parke yol ve kaldırım yapımı, 45 km. sathi kaplama yol yapımı gerçekleştireceğiz. Tarihi Kaleiçi Çarşısı muhtelif sokakların üst örtü ve cephe sağlıklaştırma projesi, Gazi Mustafa Kemal Bulvarı sağlıklaştırma ve kentsel tasarım projesi ile Atalar  Kırmızı Ev ve Şirinköy Kahvehanesi restorasyonunu yapacağız. Pelitlibağ Parkı, Çivril Gümüşsu Şelalesi çevre düzenlemesi ve sosyal tesisi ile Kumkısık Katı Atık Bertaraf Tesisi 3. Lot 2. Bölümünü de 2020 yılında devreye alacağız. Ayrıca Katı Atık Bertaraf Tesisimiz içerisine sızıntı suyu arıtma tesisi kuracağız" dedi.

Büyükşehir DESKİ 2019 yılında gece gündüz çalıştı

Denizli Büyükşehir Belediyesi DESKİ’nin gece gündüz çalıştığını belirten Başkan Zolan, "Aktepe-Dokuzkavaklar-Anafartalar-Deliktaş-Karşıyaka Mahallelerimizin altyapısını baştan aşağıya yenileyip yağmur suyu hatları döşüyoruz. Bunların yanında 5 adet içme suyu deposu imalatı ve Çivril içme suyu terfi hattı devam ediyor. Akköy Güneş Enerji Santrali kapsamında GES3'ün inşası başladı" dedi. Büyükşehir DESKİ'nin 2020 yılında Sümer-Sevindik-Karşıyaka mahallelerinin altyapısını baştan aşağıya yenileyip yağmur suyu hattı döşeyeceğini belirten Başkan Zolan, "Yenişehir Mahallemizin içme suyu hattını yenileyeceğiz. Merkezefendi Mahallemizin altyapısını baştan aşağıya yenileyip yağmur suyu hatları döşeyeceğiz. İlçelerimizde 15 adet sondaj kuyusu açacağız" diye konuştu.

"Biz kendi ikbalimizi düşünmedik"

Denizli'de başlattıkları alt yapı yatırımlarının öneminden bahseden Başkan Zolan, "Biz şehrimizde eski alt yapılarla devam edip dev alt yapı çalışmalarını yapmamış olsaydık bugün konutlarımıza 1 gün su verir, 1 gün su veremez hale gelirdik. Ancak biz kendi ikbalimizi düşünmedik. Şehrimizde ne yapılması gerekiyorsa onu yaptık. Bugün su kesintileri yapsaydık vatandaşımızın yüzüne bakamazdık. Bu makamda olmanın anlamı olmazdı" dedi. Denizli Büyükşehir Belediyesi bütçesinin 2019 yılında gerçekleşme oranının gelir yüzde 94, gider ise yüzde 93 olarak gerçekleştiğini kaydeden Başkan Zolan, "Bütçesi yüzde 70'in üzerinde çıkan belediyeler başarılıdır. Biz yüzde 90'ların üzerine çıkarak büyük bir başarı yakaladık" dedi. Van'da gerçekleşen çığ felaketinde şehit olanlara Allah'tan rahmet dileyen Başkan Zolan, 2019 yılında Acıpayam, Bozkurt ve Çardak'ta yaşanan deprem felaketine değinerek, ilk andan beri deprem bölgesinde olduklarını, can kaybının yaşanmamasının sevindirici olduğunu söyledi.

"2019 muhteşem bir yıl oldu"

2019'da yaşanan en güzel olaylardan birinin ise Denizlispor'un Süper Lig'e çıkması olduğunu ifade eden Başkan Zolan, "Hasret sona erdi. Denizlisporumuzun zor zamanlarında yanında olduk ve sahip çıktık. Sahip çıkmaya da devam ediyoruz. Çünkü Denizlispor şehrimizin markası" dedi. 2019 yılının Denizli açısından yatırım yılı olduğunu vurgulayan Başkan Zolan, "2019 seçim yılı olmasına rağmen yatırımlarımıza devam ettik. Muhteşem bir yıl oldu. Birçok projemizi hizmete aldık" diye konuştu. Denizli Büyükşehir Belediyesinin vadesi gelip de ödenmemiş bir kuruş borcu olmadığını vurgulayan Başkan Zolan, şunları söyledi: "Büyükşehir Belediyesinin borcu vardır ancak hepsi sürdürülebilir durumdadır. Büyükşehir Belediyesi güçlü bir şekilde yatırımlarına devam edecektir. Denizlimizin hizmetkarı olmaya devam edeceğiz. Vatandaşlarımız söylentiye değil icraata bakıyor. Vermiş olduğumuz tüm sözleri bir bir yerine getiriyoruz. Bizim derdimiz milletimize hizmet etmek. Çünkü biz bu şehre sevdalıyız. Ortak sevdamız Denizli. Denizli aşkımız, Denizli'ye hizmet aşkımız devam edecek. Bu konuda bize en büyük destek ise Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'dır. Kendisine çok çok teşekkür ediyorum." 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Piyasaya hızlı giriş yapan marka geçen yaza damga vurduÖnceki Haber

Piyasaya hızlı giriş yapan marka geçen y...

Denizli’de 3 ilçede okullara kar tatiliSonraki Haber

Denizli’de 3 ilçede okullara kar tatili

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!